2012 legemlékezetesebb divatpillanatai

Év vége közeledtévell itt az idő az elmúlt év jelentős eseményeinek összegzésére. Az ember ilyenkor átgondolja, milyen fontos dolgok történtek vele, miből, mit tanult és min szeretne változtatni. Ez alkalomból mi is áttekintjük 2012 legemlékezetesebb divatpillanatait.

Januárban volt szerencsénk megismerkedni Karl Lagerfeld gyönyörű cicájával, Choupette-tel. Bemutatása a tervező jellegzetes stílusához mérten, egy művészi kép által történt. Februárban Angelina Jolie villantott. Csupasz lába érthetetlenül nagy port kavart az Oscar gálán. Ilyen érdekes lenne, ha egy színésznő kivételesen nem valamelyik nemesebbik felét mutogatja?
 
 
   

 

Márciusban egyik kedvenc akciónknak lehettünk részesei. A H&M ugyanis ekkor adott helyet polcain a Marninak. Így egy újabb magas színvonalú és árkategóriájú márkát tett elérhetővé, amiért a divatrajongók hálája örökké üldözni fogja. Április hónapban az egyik világvezető stílusmagazin, a brit Vogue fesztiválozott, természetesen a legnagyobb sztárok jelenlétében.

 

   

 

Májusban szerettünk volna New Yorkba repülni, még ha csak egyetlen nap erejéig is, hiszen megnyílt az a különleges kiállítás, melynek keretein belül Elsa Schiaparelli és Miuccia Prada munkásságát hasonlították össze. Júniusban megszűnt létezni az Yves Saint Laurent. Na nem kell megijedni, csak a név változott; az ,,Yves” ment, a ,,Saint Laurent” maradt.

 

   

 

Júliusban Raf Simons a Diornál, augusztusban Rosie Huntington-Whiteley a Marks & Spencernél debütált. Mindketten nagy sikert arattak. Raf az haute-couture show-n mutatta be kollekcióját, mely a klasszikus New Look és saját stílusának ötvözete volt. Rosie pedig, szintén hű maradva önmagához, egy szexi fehérnemű szettel rukkolt elő.

 

   

 

Szeptember a divat világában nem az iskolakezdésről, hanem a japán Vogue híres-hírhedt főszerkesztőjének, Anna-Dello Russonak tervezői ambícióiról szólt. A már említett H&M találmánynak köszönhetően ezúttal az ő kapszulakollekcióját szerezhettük be. Októberben egy másik ifjú titán, Hedi Slimane rendezte első bemutatóját a megújult Saint Laurent-nél.

 

   

 

Novemberben ismét a H&M-re figyelt az egész világ, ekkor ugyanis üzleteiben a Maison Marton Margiela brandet látta vendégül. December a szeretet ünnepéhez híven az anyaság hónapja lett két kedvelt stílusikonunk, Kate Middleton és Gisele Bündchen kapcsán. Kate az örömhírt jelentett be, Gisele pedig családjuk új tagját.

 

   

 

Így telt el egy év a divat fantasztikusan sokszínű és változatos világában, amely jóval több összetevőből áll, mint azt a legtöbb ember gondolná. Trendek, márkák és sztárok tarkabarka életébe tekinthettünk be, mely reméljük, jövőre újabb izgalmakat tartogat a számunkra.

 

 

Oláh Dóri

 

Kapcsolódó cikkek:

Így várta Vodianova a világvégét »

Legyél te az est fénypontja! »

Szilveszteri clutchok színes tára »

2012 legszebb ruhái  »

Sztárok, frigyek, paparazzik  »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés