ALE - ALEJANDRO! - Gaga botrányvideója

Itt van! Itt van! Itt van!

Megérkezett végre a várva várt Gaga-videó, úgyhogy aki nem látta, annak gyorsan ide is illesztem:

Gondolom nem lep meg senkit a dolog: a videó szokás szerint osztós lett! Lesz botrány nem kevés, ha majd eljut azokhoz, akik szeretik verni a mellüket.

1. Itt vannak mindjárt a szélsőségesen diszkriminatív csoportok. A klip nem titkoltan pártolja a homoszexualitást, ami önmagában még nem ok a felháborodásra, ám a benne szereplő jelenetek már igen. Kezdjük mindjárt a tűsarkúban és neccharisnyában vonagló-masírozó katonákkal... és inkább ne is menjünk tovább.

2. Természetesen az egyház is azonnal fel fog háborodni, amennyiben egy kicsit is ad magára. A rózsafüzér egyértelműen vallásos jelkép, még akkor is, ha manapság divat hordani, az apácajelmezről már nem is beszélve. Gondolkodtam, mit szimbolizálhat a füzér lenyelése. Talán azt akarja Gaga sugallni, hogy még az egyházat is megeszi reggelire? Jelentsen bármit is, nem fogják annyiban hagyni.


3. Gagának meglehetősen tág a rajongói tábora, mind kor, mind egyéb tényezők szempontjából, így a klip biztosan el fog jutni a 18, sőt a 14 éven aluliak körébe is. Ez utóbbi necces. A videóban annyi a szex, amennyit csak elbír. Őrült és durva jelenetek, immitált, mégis teljesen valódinak tűnő mozdulatok. Igazi szenvedély, ami felkorbácsolja az ember érzékeit. Egy jó érzésű anya a klipet látván először is azonnal elájul, majd mikor magához tért a sokkból, felpofozza a gyereket, örökre eltiltja a számítógéptől, közvetlen ezután pedig az utcára vonul Gaga ellen tüntetni. Túloznék? Nem hiszem.


4. Ne feledkezzünk meg az énekesnő egyik fő ismervéről, a betegesen exhibicionista ruhatáráról se, amiből néhány darabot természetesen a klipben is megmutat. Egész biztos, hogy lesznek olyanok, akiknél a gépfegyver melltartó (háborús utalások, stb.) ki fogja verni a biztosítékot.


5. És persze, akik soha nem maradhatnak el: jönnek majd a fujjogók, a rosszindulatúak, a mindent jobban tudók, jobban értők, akik utálják az énekesnőt, és gusztustalannak, perverznek, gátlástalannak és elmebajosnak fogják kikiáltani.


Egyben igazuk lesz: ilyet nem tud akárki kitalálni. Ehhez minimum sárgalaposnak kell lenni. Ám azt senki nem vitathatja el tőle, hogy egy ilyen nyolcperces videó mögött óriási munka és iszonyat erőfeszítések vannak.

A kivitelezés művészi, a képi világ profi, a vágások, a koreográfiák és a zene is helyén van. Aki ezt nem látja, az inkább ne szóljon semmit, mert azonnal kiderül, hogy mennyire dilettáns a témában!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés