A 20. század mesterművei a 21. század cipőcsodáin

Charlotte Olympia az immár klasszikussá vált Dolly platformjait a Miamiban rendezett kortárs művészeti vásár alkalmából modern művészek festményeivel díszítette. A hatféle kreáció alapjául szolgáló munkák mindegyike olyan művészettörténeti alapkő, melyek a mai napig hatnak a kortárs áramlatokra, beleértve a divat világát is.

 

 

Az Art Basel Miami, kortárs művészeti vásár apropójából Charlotte Olympia megalkotta a méltán híres, Dolly nevet viselő cipőkreációjának hat olyan változatát, melyek mintájául a 20. század legjelentősebb festőinek munkáit választotta. A designer a figyelemre méltó darabokkal nem csupán a kortárs irányzatok fontosságára szeretne rávilágítani, hanem arra is, hogy a divat és a művészet szorosan kötődik egymáshoz. Kapszula kollekció lévén a platformok csupán limitált darabszámban elérhetőek a Neiman Marcus Miamiban található üzletében, a vásár ideje alatt.

 

 

 

A magassarkúk díszítéséhez a tervező hat olyan modern mesterművet választott, melyek mérdfölkőnek számítanak a művészettörténetben és elementális hatással bírtak / bírnak annak alakulására. Charlotte Olympia a kortárs művésszel, Boyarde- dal együttműködve Vincent Van Gogh, Piet Mondrian, Pablo Picasso, Jackson Pollock, Roy Lichtenstein és Howard Hodgkin festményeit álmodta meg a Dolly-kra. Az eredmény a divattörténet során példaértékű, emellett lélegzetelállító.

 

   

 

 

   

 

 

   

 

A képzőművészet mindig is inspirálólag hatott a divatra, illetve a legnagyobb kreátorokat – Karl Lagerfeldtől Jean Paul Gaultier-ig – méltán nevezhetjük valódi művészeknek. Egyesítve az imént említett két területet; a Charlotte Olympia kollekció megérdemelten kap helyet a köztudatban. 

 

 

Szabó Lili

 

Kapcsolódó cikkek:

Victoria’s Secret Nicholas Kirkwood sarkakon »

Iris Schieferstein és a kecskelábú szatírok »

A narancsvidék cipői »

Mit árul el rólad a cipőd? »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés