A Cavalli birodalom

Állatminták, arany, bőr és mérhetetlen luxus. Ezt a világot kelti életre a 69 éves Roberto Cavalli. Most bemutatjuk neked, hogyan lett az eredetileg festőnek készülő firenzei fiatalemberből a divatszakma koronázatlan királya.
1965-ben mutatta meg magát a nyilvánosságnak, majd az igazi áttörést 1970-ben állatmintás, bőrbetétes patchwork farmerei hozták. Eleinte csak húzták a szájukat a divat nagyágyúi, majd, lassan de biztosan a márka elindult a rögös úton és egészen Hollywoodig meg sem állt.


A kígyók tekeredtek, a csipkék dúsultak, a színek egyre élénkebbé váltak, az anyagok kirojtosodtak, bőr és szőrme elválaszthatatlanok lettek, megszületett az egyedi Cavalli stílus. Sophia Loren és Brigitte Bardot is a tervező kreációit viselte, majd az 1977-es Miss Universe szépségversenyen megismerte párját Eva Düringer-t, aki két csemetével ajándékozta meg, és máig boldog házasságban élnek.A szekér beindult, és szinte nincs olyan világmárka, amiben nem működött volna közre. Mobiltartó a Nokiának, fellépő ruha a Spicce Girls-nek, kollekció H&M-nek, éttermek és kávéházak. Ez a Just Cavalli, ami nemcsak felnőtt, hanem bizony gyerek ruhákat is tervez és akkor a napszemüvegekről, táskákról, parfümökről nem is beszéltünk. Ja és mindezek mellett még elfér egy vodka is! 

A divatguru az ezredforduló tájékán az a hír járta, hogy otthagyja a szakmát, ám a 21. század csak pozitívumokkal szolgált a világhírű tervezőnek. A vörös szőnyeg teli lett ruháival, Sharon Stonte-tól kezdve Jennifer Lopezen át Victoria Bechamig, milliók kedvencei mosolyogtak Cavalliban. A mester tehát tud valamit, hisz ruhakölteményei egyszerre nőiesek, bájosak, hihetetlenül szexisek és minden szezonban sejtetnek valami újat!

Kapcsolódó cikkek:

Just Cavalli? Csak egy kis hőemelkedés... »
Állat vagy! »
Melyik a nyár legdivatosabb anyaga?  »
Mikor egy zseni alkot… »
Vörös szőnyeg, sztárok, filmek és ruhaköltemények »
 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés