A Kelet fényei

Elie Saab és Zuhair Murad nem csupán származásuk miatt, de tervezői világuk okán is rokonlelkeknek számítanak. A kelet varázsát és a nyugat trendjeit csipkezuhatagokkal és rétegzett selymekkel ruháikra álmodó designerek kreációi mindig a finoman nőies vonalak és a mélyről jövő romantika jegyében készülnek. Lássuk a két Haute Couture kollekció hasonlóságait és különbségeit!

 

 

Az elsőre szembetűnő hasonlóság a néhol áttört, máskor erősebben kivarrt csipkék gyakori használata. A szetteket titokzatossá és tündérien könnyűvé tevő megoldás mindkét designer egyik elsőszámú kedvence, egyúttal kollekcióik kihagyhatatlan eleme.

 

   

 

   

 

Az egyezések sorában érdemes megemlíteni a vállakat szabadon hagyó kivágást és az uszály-szerű aljakat, melyek szintén a muradi és saabi romantika elhagyhatatlan eszközei. Tervezésileg hasonlónak mondható az idén – újra – megjelent “harang“ szabás is, melyet például a Dior több 2013-as kollekciójában is láthattunk.

 

   

 

   

 

Az idei Haute Couture kollekciók esetében az első nagyobb volumenű különbséget a színhasználat adja. Míg az aktuális Murad darabok észrevehetően az arany – esetleg fehérrel, ezüstel vegyített – dominanciáját mutatják, addig Saabnál a feketék, korallok, világoskékek, levendulák és fehérek vannak többségben, az egyéb pasztell árnyalatok mellett.

 

   

 

   

 

Érdekes eltérés továbbá a ruhák felső részének szabásában mutatkozik; Elie Saab idén a szimmetriára esküszik, míg Zuhair Murad a “féloldalas“ megoldásokat is bátran a kollekcióba csempészi, plusz anyagok kíséretében, melyek szinte lebegnek a modellek után.

 

   

 

   

 

Összességében tekintve – az első ránézésre nagyon hasonló kollekciókat – meg kell állapítanunk, hogy egyezések és eltérések ide, vagy oda; a Murad és Saab Haute Couture az A listás tervezés olyan darabjait mutatja be évek óta, melyek minden kis– és nagy királylány álma.

 

 

Szabó Lili

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Csipkeherceg birodalma  »

Zuhair Murad, a hírességek kedvence »

Karl rusztikus nimfái  »

Neon tekintetek, strasszos ajkak, tüll pillák »

Meghalok az arany pitonért!  »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés