A Zara a hétköznapok Pradája

„Az utánzás hízelgés”, tartja a mondás, a divat világában ezt mégsem mindig így gondolják. Bár a másolatok a divatipar kiirthatatlan részei, mégsem sokan vállalják fel, kérkedni pedig még senkit nem hallottunk vele. Ez a fajta hízelgés különösen jellemző a Zarára, mi most megmutatjuk a legnyilvánvalóbb utánzatokat, amelyeket a bolt polcain találhatunk.

 

Az egyik legnagyobb botrány nemrég zárult le, amikor is Louboutin elvesztette azt a pert, amelyben a Zarát piros talpú cipőinek lemásolásával vádolta. Így a földi halandók továbbra is belekóstolhatnak a designer érzésbe, még ha csak egy sima piros talp erejéig is.

 

 

   


 

A Zarának ez természetesen nem az első húzása volt, 2011-ben például a Prada tavaszi kollekciójába öltöztette boltjait. A ruhadarabok olyan hatást keltettek, mintha a Prada kifutójáról egyenesen a Zara kirakataiba kerültek volna.

 

   

 

Visszatérve a cipőkre, a Zara ezt a két Chloé rövidszárú csizmát is lekoppintotta, tippeljétek meg, melyik az eredeti és melyik a másolat!

 

   

 

   

 

Persze a sorból a klasszikus eleganciát képviselő Chanel divatház sem maradhatott ki. Ebben az évben a Zara a klasszikus Chanel kabátkát másolta le és tette elérhetővé a szélesebb rétegek számára is.

 

   

 

   

 

Azért, hogy ne legyünk igazságtalanok, zárásképpen megmutatjuk nektek a H&M legújabb kollekciójának egy darabját. Nem tudjuk, Jeffrey Campbell fellázad-e Louboutin-hez hasonlóan, úgyhogy addig vegyétek meg, amíg ez meg nem történik!

 

   

 

Az biztos, hogy az utánzás a divatvilágban megvetendő dolog. Addig azonban, amíg nem király a férjünk, bizony néhanapján megengedhetjük magunknak, hogy elcsábuljunk és megvegyünk egy-egy zarás darabot. Mit gondoltok? Csak az eredeti a menő vagy belefér egy kis csalás is?

 

Mezey Alexa

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Victoria’s Secret Nicholas Kirkwood sarkakon »

Bakancslista 2012 »

Miért menjünk milliomoshoz feleségül? »

Miért menjünk KIRÁLYHOZ feleségül? »


 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés