A csillogás álarca

Újabb remek fotós, újabb remek fotósorozat. Az egzotikus látásmódú fényképész, Rogerio Cavalcanti legfrissebb alkotásának középpontjában a csillogó maszkok és a tőlük csillogó modellek láthatók, akik a lebegő beállítások következtében szinte földöntúli lényekként jelennek meg előttünk.

A ragyogó képek igen különleges, meglepő, sőt a furcsa álarcoknak köszönhetően néhol kifejezetten ijesztő benyomást keltenek. A fénylő maszkok némelyike mintha egy-egy szuperhős kiegészítő vagy farsangi bál kelléke lenne, de van, ahol Rogerio ennél messzebbre ment.

   

Bár a kék és a zöld színű álarc még csak-csak elmenne egy bulis darabnak, a piros arcborítás, mely alól szinte világítanak a modell szemei, már inkább kelti egy kellemetlen bőrhiba hatását. Az érdekes pozitúrák pedig csak még tovább fokozzák ezt a rémisztő és néhol már kicsit visszataszító érzetet.

Rogerio egyik segítőtársa a fotózás során Alex Wink volt, akit egy igen elismert és tehetséges stylist, Paulo Martinez egészített ki. Paulo a szikrázást hangsúlyozandó, flitterektől és strasszoktól csillogó ruhadarabokba öltöztette a lányokat, akik a hófehér háttér előtt csakúgy szikráznak a képeken.

   

Érdekes ötlet, érdekes kiegészítők és még érdekesebb beállítások. A néhol pantomimművészre, néhol márványszoborra, néhol pedig élettelen bábura emlékeztető, helyenként háton fekve vagy fejjel lefelé lógó modelleknek mindenesetre nem lehetett könnyű dolguk.

   

A többféle színben is pompázó ,,smink” azonban egy-két felvételen nem csupán a lányok arcára jutott. Van, ahol kesztyűszerűen fedi a kezüket, és van, ahol harisnyaszerűen takarja hosszú lábaikat. Bár az árnyalat és a terület változik, a ragyogás mindenhol ugyanaz.

Mint minden művészi fotósorozatnak, ennek is mélyebb mondanivalója van. Az első látásra talán furcsának tűnő képek egyértelmű üzenete a csillogás álarca mögé bújt emberekről vagy még inkább embereknek szól. Lehet színpompás, fantasztikus vagy ragyogó, az álarc mégiscsak álarc, amellyel így vagy úgy, de sok mindent el lehet leplezni. Legfőképp a valóságot.

Forrás: www.studioaw.com.br

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés