A divat legnagyobb női alakjai

Az első részben azokat a történelmi személyiségeket, királynőket említjük meg, akik rangjuknál fogva hozzájárultak a divat alakulásához. Ők azonban valamivel még a többi női uralkodó közül is kitűntek. Ragyogó személyiségük még ragyogóbb öltözködési kultúrát hozott magával. Nézzük, mi történik, ha egy királynő tökéletes stílusérzékkel van megáldva

Kleopátra

Minden kétséget kizáróan az időszámításunk előtti legnagyobb stílusikonról beszélünk. Kleopátra a legismertebb uralkodók egyike, nincs olyan művészeti ág, amely szó nélkül elment volna mellette. Nincs ezzel másként a divat sem. A királynő köztudottan ügyelt a külsejére, mindig a legszebb, legjobb minőségű ruhákban járt és a kor leghivalkodóbb sminkjeit használta. A Kleopátra ábrázolásokon általában látott hosszú, fehér ruha szinte tökéletesen megfelel a mai kor maxiruhájának, míg az általa nagyon kedvelt, kövekkel kirakott saru évről évre feltűnik a kifutókon. A mozivásznon ikonikus Kleopátraként láthattuk már Elizabeth Taylort, de Tina Turner is szerepelt már Kleopátraként egy fotósorozatban.
Természetesen a tervezőket sem hagyta hidegen a stílusteremtő ruhatár. Alexander McQueen pár éve jelentkezett egy ókori egyiptomi ihletésű kollekcióval, ahol a modellek sminkje hű mása volt a királynőének. Ami pedig mindenkiek eszébe jut, az a Kleopátra-frizura, amely a sztrávilágot sem kímélte, kezdve Victoria Beckhamtől egészen Rihannáig, majdnem mindenki kipróbálta már.


Erzsébet királynő

Az angolok ikonikus uralkodója valószínűleg a legtöbbek által ismert uralkodó a szigetországban. Már kislánykorában rajongásig szeretett a legújabb divat szerint öltözködni, szülei mindennel elkényeztették. Az 1500-as években egy átlagos nő ruhatára is rengeteg különböző ruhából, kiegészítőből épült fel, így el tudjuk képzelni, hogy magának az uralkodónak milyen hatalmas gardróbja lehetett. Erzsébetnek, korának szinte egyetlen női uralkodójaként természetesen különösen nagy hangsúlyt kellett fektetnie az öltözékeire. Így születtek meg a nagyon teátrális ruhacsodák, melyek rengeteg rétegből álltak, így is nagyítva a királynő hatalmának képét. A mozikban Cate Blanchett bújt a bőrébe gyönyörű, megszólalásig hasonlító vörös parókával. Erzsébet hatását ezenfelül a Dior Haute Couture, Vivienne Westwood, illetve Jean Paul Gaultier kifutóin is tetten érhetjük.Marie Antoinette

A harmadik igazán divatos királynő a rövid ideig élő, majd kegyetlenül kivégzett Marie Antoinette. Az eredetileg osztrák kislány nagyon fiatalon házasodott be a francia uralkodói családba. Ő volt minden idők leginkább lázadó királynője. Mindennel elégedetlen volt maga körül és a fiatal, forrófejű lány, aki akkor volt, egyetlen kitörési lehetőséget látott. Ez a divat, az öltözködés volt.


Az etikett szabályait tökéletesen figyelmen kívül hagyta, nem tőrödött a királyi udvar ellenszenvével. Éppen ezért lehet nagyon szimpatikus sok mai fiatal számára is. A ruhái ugyan megmaradtak a korhoz hűen nagyon rétegeltnek és tűzőttnek, ám a hosszuk jelentősen rövidült, egy-egy többet mutató vágást megengedett magának  a királynő. Filmen nemrég látthatunk Kristen Dunst megfomálásában. Az alkotás pontos képet fest a királynő stílusáról és öltözködéséről.


Nos, ők voltak a legbefolyásosabb királynők a divattörténelem során. Bárki bármikor leshet el tőlük egy-két igazán ragyogyó ötletet! A következő részben a legstílusosabb színésznőket vesézzük ki. Ti kikre gondolnátok?

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés