A divat nem játék. Vagy mégis?

Egy különleges akció keretében 30 designer fogott össze, hogy a Children in Need alapítvány számára plüssmacikat tervezzen. Cikkünk véges hossza miatt mi most a 10 legjobb kreációt emeltük ki, melyek a világhírű Christie’s aukciós házban november közepén kerülnek kikiáltásra.

A játékpolc két legelegánsabb mackója egyértelműen a Burberry és Tom Ford figurája. A Burberry valódi bőrből készült barna macit alkotott, amit ikonikus trench coatjába burkolt, és a brit időjárásra való tekintettel, esernyővel is ellátott.  Ford ezzel szemben öltönybe bújtatta, s így olasz maffiózóhoz tette hasonlóvá állatkáját. Szalmakalap és lakkcipő, csokornyakkendő és napszemüveg – így néz ki egy igazi gentleman.

   

Legcsajosabb kategóriában Diane von Furstenberg és Victoria Beckham kreációi viszik a prímet. A rózsaszínben pompázó plüssök bármelyik lányszoba tökéletes kiegészítői lennének. Míg Diane egy aranylakatos karkötővel és a sokatmondó Love is Life felirattal díszítette jegesmackóját, addig Victoria vörös rúzzsal és saját aláírásával dekorálta a csábos primadonnát.

   

Két legviccesebb mackónkat a Gucci és a Norton & Sons divatháznak köszönhetjük. Az olasz márka önmagához híven egy lovas jelmezébe öltöztette játékszerét, amiről nem hiányozhatott a zsokékalap, a kettős kengyel kapoccsal ellátott öv, sőt a lovaglópálca sem. Nortonék műve pedig, amely a szállodai londiner és a diplomás egyetemista keveréke, egyértelműen a gyűjtemény legjópofább darabja.

   

A legdíszesebb és egyszersmind legcsillogóbb macikat a Giles és Alexander McQueen csapata készítette. A Giles ház a legutolsó négyzetcentiméterig ragyogó kövekkel, gyöngyökkel és strasszokkal rakta tele plüssfiguráját. McQueen-ék viszont egy arany-rózsaszín, virágmintás tavasztündérrel ajándékozták meg a közönséget.

   

Donatella hamisítatlan Versace stílusban öltöztette fel a mackót, melynek lényegét a jellegzetes párducminta és aranyornamentika adta. Mindez egy szemfedővel és egy nyaklánccal egészült ki, így született meg a lehető leggiccsesebb grizzly. Marc Jacobs már kevésbé túlzó, de annál ötletesebb módon alkotott, és az egyszerű figurából aranyos kis Louis Vuitton táskát varázsolt.

   

Még hogy ciki plüssmacival aludni? Ugyan már! Azt hiszem, bármelyik divatrajongó szívesen ölelné magához éjszakánként az egyedi készítésű, limitált számú játékok bármelyikét. Ti melyiket választanátok?

 

 

 

Oláh Dóri

Címkék: , , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés