A divatvilág legnagyobb női alakjai – II. rész

A színészek, színésznők mindig nagy hatással vannak a nézőközönségre, főleg az öltözködés terén. A huszadik században azonban három olyan díva is akadt, akiknek öltözködési stílusa a mai napig alapvetően határozzák meg a mi álláspontunkat a divatról.

Marlene Dietrich A három színésznő közül feltehetőleg őt ismerhetitek a legkevésbé, hisz ő a negyvenes években volt igazán nagy hollywoodi csillag. Ha azonban a szekrényetekből előkerül egy szűk mellény, vagy esetleg egy férfikalap, akkor már tudjátok, hogy kinek is köszönhetitek.
Nos, igen, Ő Marlene Dietrich. Az androgün stílus első igazi úttörője, aki úgy ötvözte a nőies és a férfias darabokat, hogy azok mindig a lehető legnőiesebbek maradtak. A németek ünnepelt sztárja az egész világot meghódította férfias szabású kosztümjeivel, természetesen szigorúan nadrággal. Neki köszönhetjük a nők első forradalmát öltözködési téren. Az elegancia, a rideg távolságtartás legjellemzőbb példája mind a mai napig. A divatvilág kifutóin is láthatunk általa inspirált darabokat, például a MaxMara vagy a Dior utcai kollekciójában is.


Audrey Hepburn Álom luxuskivitelben, Reggeli a Tiffanynál. Ugye, senkinek nem kell bemutatni ezeket az örökéletű kalsszikusokat? Ezek a filmek mind egyetlen hölgytől váltak világhírűvé: Audrey Hepburn a főszereplője mindkettőnek. Audrey nemcsak kiváló színészi képességeinek köszönheti a hírnevet, hanem kifinomult, páratlan stílusérzékének.A kis fekete, a kapri mintás nadrágok, a balerinacipő. Mindet ez az őzikeszemű, tökéletes arcú lány hozta a divatba. Audrey legjobb barátja, Hubert de Givenchy szerint „Audrey a tökéletes nő”. Természetesen szinte az összes nagyszabású filmjében Givenchy volt a tervezője, Audrey pedig a divatház vezetőjének múzsája. Soha nem felejtjük el a  mesés ruhakölteményeket sem a My Fair Ladyből, sem a Római vakációból. Audrey stílusa örökké része lesz a divatnak.


Marilyn Monroe A szőke bombázó, az igazi szexszimbolúma a huszadik századnak. A legmegosztóbb személyiség, akivel kapcsolatban mindent megkérdőjeleztek már, kivéve egyetlen dolgot: a híresen csillogó stílusát. A hirtelenszőke, dauerolt frizura, a szépségpötty, a vörösen lángoló ajkak. Mind-mind Marilyn Monroe sajátos, saját korában extrémnek és kihívónak számító stílusának része. Az igazán kozmopolita nő megtestestője, aki nélkül nem lenne ugyanaz a divat, mint ami.
Marilyn személyisége mindenkit inspirált, aki a művészetekkel foglalkozott. Világhírű lett róla Andy Warhol pop-art sorozata, illetve a Dolce & Gabbanna kampányában is az ő bőrébe bújt Scarlett Johannson. Filmjei, hangja és ruhái örökké a film–, illetve a divatfanatikus emberek kedvencei maradnak. A tragikus véget ért színésznő hosszú, fehér ruhája, amint fellebben a szélben mindenkinek a szeme előtt lebeg. Marilyn stílusa halhatatlan nyomot hagyott a divatban.


A következő részben  napjainkból szedünk össze nektek egy összeállítást. A ma is élő és stílusikonként kezelt nőket mutatjuk be.

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés