A japánok Versailles-ban vannak - fotókkal!

Második alkalommal nyitotta meg kapuit a versailles-i palota egy modern művészeti kiállítás előtt.

Szeptember 14. és december 12. között tekinthető meg az a kiállítás, mely a legkevésbé illik a versailles-i kastélyba. Két teljesen eltérő kultúra és kor találkozásának lehetünk látogatói ezen a különleges kiállításon, ahol Murakami Takashi munkáit állították ki a reneszánsz kastélyban.

Ha a név ismerősen cseng, ne is csodálkozzunk. Ugyanis Murakami nem csak a 90-es évek egyik legnépszerűbb japán művésze, hanem az utóbbi években Marc Jacobs és Louis Vuitton egyik kedvenc dizájnere is, aki a divattervezőkkel karba öltve egyedi táskakollekciókat álmodott meg.


Japánban a művész már a 90-es évek óta felhívta magára a figyelmet festményeivel, szobraival és különböző installációival. Kiállításait Tokió mellett láthatta már az amerikai és francia közönség is. Azonban a mostani kiállítás a versailles-i palotában igazán egyedülálló, hisz előtte csak egy kortárs művész kapott helyet itt. Tavaly Jeff Koons művei voltak láthatóak a hatalmas termekben.


Magáról a kiállításról a művész így nyilatkozott:

"Egy olyan japán számára, mint én vagyok, a versailles-i palota a nyugati történelem egyik leghatalmasabb jelképe. Az elegancia, kifinomultság és művészet olyan mértékű megnyilvánulása, melyről a legtöbben csak álmodhatunk.


Én vagyok a macska Alice Csodaországából, aki ördögi vigyorral köszönti és csacsogva vezeti körbe a látogatókat a kastélyban. Széles mosollyal hívom meg önöket is, hogy fedezzék fel Versailles csodáit!" - Takashi Murakami.


Azok a szerencsések, akik decemberig Párizsban járnak, semmi esetre se hagyják ki ezt a páratlan kiállítást!

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés