A kíváncsi szellemíró története

A hamarosan mozikba kerülő Roman Polanski film híven mutatja be, miért is nem szabad túllépni munkakörünket és elkezdenünk nyomozni egy amúgy is gyanús exminiszterelnök háza táján. Ha azonban főhősünk nem lett volna olyan túlbuzgó, az új Szellemíró című film sem nyűgöz le minket, mint ahogyan végül tette fordulataival és váratlan jeleneteivel

Összeesküvések, titkok, kitűnő színészek és az utolsó pillanatokig fokozott csattanó egy kis humorral fűszerezve. Ez az, ami a most megjelenő Szellemíró című nagyszerű produkciót jellemzi. Ez az izgalmas thriller-dráma kombináció megtestesít mindent, ami a műfaj meghatározója, és csak fokozza a film  sikerességét az olyan neves és tehetséges színészek felvonultatása, mint Ewan Mcgregor, Pierce Brosnan vagy Kim Catrall. A cselekmény középpontjában egy szellemíró áll, aki más híres emberek helyett és az ő nevük alatt írja meg önéletrajzi műveiket.

Adam Lang exminiszterelnök emlékiratainak készítése az előző szellemíró rejtélyes elhalálozása miatt félbemaradt, melynek befejezésére végül, ügynöke buzdítására egy tehetséges brit író vállalkozik. A vissza nem térő lehetőséget megragadva belevág a munkába, melyhez egészen az Egyesült Államokig kell utaznia. Főhősünknek, Ewan Mcgregornak azonban még jó néhány meglepetéssel szembe kell néznie a történet folyamán, ugyanis már munkába állása kezdetén munkaadója ellen háborús bűnök miatt nyomozást indítanak.

Miután kitör a káosz és riporterek, valamint újságírók hada árasztja el a környéket, kíváncsi szellemírónk egymás után fedezi fel elődjének különös nyomait. Furcsa csomagok, képek, címek és telefonszámok, melyek mind arra engednek következtetni, hogy Lang és a CIA között titkos kapcsolat van. Főhősünk pedig az előző szellemíró kéziratának mélyére ás, és minél több információt gyűjt össze, annál inkább arra  a következtetésre jut, hogy elődjét elhallgattatták. Hamarosan pedig rá is ez a sors vár.

A fordulatok sora  azonban itt még nem ért véget, és egy kulcsszereplő is megbújik a sorok között. Szó szerint. Habár a sztori remek, az ilyen filmek egyetlen hátulütője, hogy könnyedén el lehet veszni a nevek és az információk tömegében, ilyenkor pedig kicsit kuszává válnak az események. Apropó nevek: Kim Cattral a Szex és New York Samanthája is megmutatja a filmben, hogy nem csak a nimfomániás szőke szépség, de a komolyabb szerepek eljátszását is rá lehet bízni.

Összességében a filmet azoknak ajánlom, akik szeretik a jó krimit egy kis drámával fűszerezve és nincs ellenükre a thriller műfaj sem. Szeretnek izgulni a végsőkig és kiváncsiak Ewan Mcgregor új alakítására.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés