A legendás szeptemberi szám

Minden augusztusban rekordszámú olvasó várja, hogy megkaparinthassa a Vogue szeptemberi számát, de a 2007. szeptemberi kiadás volt – és talán marad is – minden idők legfontosabb lapszáma, közel kétkilónyi súlyával, 13 millió eladott példánnyal és a 300 milliárd dolláros divatvilágra valaha gyakorolt legnagyobb hatással.
A legendás lapszámról most egy film is készült. R. J. Cutler a The September Issue című alkotásban ugyanazt teszi a divattal, mint amit a politikával művelt a The War Room című filmjében, vagyis egy olyan világba vezet el bennünket, amelyről azt hisszük ismerjük, közben meg mit sem tudunk a kulisszák mögött zajló történetekről.
Anna Wintour, aki immár több mint 20 éve a Vogue főszerkesztője, s a legnagyobb hatalommal bíró, legbefolyásosabb figura a divat világában, védjeggyé vált bubifrizurája és napszemüvege mögé bújva sohasem engedte, hogy bárki is bepillantást nyerhessen a magazin berkeiben folyó munkába. Egészen mostanáig.
Ebben a filmben belátást enged a szerkesztői csapatának tevékenykedésébe, megtudhatjuk, hogyan készül a divat bibliája, Cutler bevisz minket a New York-i divathét kulisszái mögé, vagy ide, Európába, a fotózásokra, a zárt ajtós, titkos megbeszélésekre, és így tanúi lehetünk a fárasztó, de szórakoztató, néha heves érzelmekkel vegyített folyamatnak.

Kapcsolódó cikkek:

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés