A legstílusosabb üzletekben jártunk....

Végigjárni a fiatal tervezők munkáit bemutató üzleteket nem túl nagy buli, egyszerű shopping körút. De ha mindezt egy szervezett túra közben teszed úgy, hogy közben este van, jó társaságban vagy és még borozgatsz is, na az igazán jó buli!

Mi így tettünk a legutóbbi Stylewalker Night-on, ami előtt úgy izgultam, mintha egy osztálykiránduláson vennék részt. Kényelmes cipő, eső és borfolt kompatibilis kabát, és irány a  Ferenciek tere, ahol a túra szervező cég, a Uniquebudapest vezetőjével találkoztunk.
És kezdetét vette a túra. Ha valaki nem lenne képben, a Stylewalker esteket már ötödik éve rendezik meg - hogy stílusosak legyünk - az ötödik kerület design boltjainak látogatásával. 
Ja, és hogy még jobban fokozzuk az osztálykirándulás hangulatot, a képek telefonnal készültek!Az első állomás az Eclectick, akik zömében saját kreációkat árúsítanak, de üzletükben több magyar tervező ruháit is megtalálhatjuk. Visszafogottan- tényleg, mint egy ötödikes osztály - felmentünk az emeletre, ahol a műhelytitkokba pillanthattunk be. Gyovai-Farkas Edina avatott be minket az Eclectick rejtelmeibe, az anyagválasztástól kezdve a tervezésen át egészen a kivitelezésig követhettük egy-egy ruhaterv útját.

   

Mivel nem bírtuk megállni, hogy ne vásároljunk, Esztit megleptük egy arany nyúl kitűzővel, amit Peti úttörőket meghazudtoló profizmussal tűzött fel. 
Nem maradhattunk sokáig, mert már indult is a csapat a következő helyszínre, a Lollipop űrbázisára. Sajnos, a Sandokán tigrist ábrázoló pólóról készült kép eltűnt, de meg tudom mutatni a pólókat, háttérben az elképesztő hipertérrel. A Lollipop-ra amúgy is ez a hangulat jellemző, akinek Mikrobi volt a kedvence gyerekkorában, mindenképpen látogassa meg!A következő állomás egy textiltervező üzlet volt, ahol nemcsak a hagyományos alapokkal ismerkedtünk meg, hanem például láthattunk textil lámpákat is. Az Eventuell üzletében magyar textil-, ruha- és ékszertervezők csodáit találhatjuk meg. Nekem személyes kedvencem a Blue Paprika, ami a magyar folk divatot ötvözi a mai trendekkel. Ezután random üzemmódba kapcsoltunk és meglátogattuk a Fregolit, ahol - bár nem ragasztottak ránk bajszot - nagyon baráti légkör fogadott minket. Megcsodálhattuk a Miku kitűzőit és babáit, a Balkántangó újrahasznosított táskáit és a Camou felsőit. Természetesen itt is gazdagabbak lettünk kitűzőkkel és nagyon kacérkodtunk egy Miku notesszel, de a következő vásárlásra is kellett hagyni valamit...A Colorbar nevű retro és kortársdesign üzletben egyértelműen az újrahasznosítás a központi téma, hiszen láthattunk műanyag üvegből készített égősort és újraértelmezett kukákat is.

   

Mivel keresztül-kasul barangoltuk az ötödik kerületet, alaposan elfáradtunk, arra azonban volt energiánk, hogy a Két Mackó-ba felelevenítsük gyermekkorunk játékait Pompomtól kezdve Mirr Murr kandúron keresztül egészen a TV Maci-ig, aki legnagyobb bánatunkra már nem köpköd esténként a tévében.Természetesen még rengeteg üzlet várt ránk, azonban hagytunk felfedeznivalót a hétköznapokra is. Ez a kis kirándulás a magyar designerek világába tökéletesen jó volt arra, hogy felfedezzük: a magyar divat új generációja kreativitásával egyre nagyobb teret hódít magának a hazai piacokon!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés