A megfizethető „luxus”

Mindannyian álmodozunk arról, hogy egyszer a legmenőbb divattervezők luxuskollekcióiból választhatunk magunknak ruhákat. Sokak számára ez a megfizethetetlen kategóriát jelenti. Hogy ne csak álom maradjon, körülnéztünk, hogy hol és milyen tervezők kreációihoz hasonló - természetesen nem ugyanolyan minőségű és színvonalú - ruhákat szerezhetünk be az idei télen, egy átlagember pénztárcájához mérve.

Divatőrült világunkban nagyon sikeresek a kifutós modellek gyors lemásolására vállalkozó cégek, mint például a Mango, a spanyol Zara, vagy a svéd H&M. Ezek a cégek kb. háromhetente töltik fel boltjaikat új designer-utánzat kollekcióikkal, és adják őket alacsonyabb áron, mint az eredeti ár áfája.A H&M talán annyiban különbözik a többitől, hogy nagy tervezőket kér fel egyes limitált kollekciók kiadására, amiknek persze az ára is borsosabb. Ilyen volt pl. Karl Lagerfeld, vagy a Comme des Garcons, és most Sonia Rykiel, aki fehérnemű kollekcióval gazdagította a céget. Azért elgondolkodtató, hogy valójában mennyi köze van ezeknek a ruhadaraboknak a nevüket viselő tervezőkhöz.


Szóval, ha idén szeretnénk, mondjuk Max Mara modelljeiből választani, akkor nincs más dolgunk, mint elmenni a Zara-ba, hiszen most nagyrészt ahhoz hasonlót találhatunk. Fölfedezhetünk ott még Louis Vuitton, Chanel, Yves Saint Laurent, Balmain, Alexander McQueen és Michael Kors modelljeire emlékeztető ruhadarabokat.A Mango és a H&M leginkább a Louis Vuitton és Max Mara – úgy tűnik számukra most ez a legnépszerűbb - sziluettjeit másolta. Nem is annyira az idei, inkább a tavaly téli kollekciót láthatjuk a kirakatban és a polcokon, kissé leegyszerűsítve, nem a legjobbnak mondható színvonalú anyagokból. A minőség nem éppen kiváló, bár a törzsvevők ezt nem bánják, a lényeg, hogy a holmi divatos és olcsó legyen.

 

Kapcsolódó cikkek:

Légy Te is ZARA-lány! »
Hihetetlen, de nők aliennek akarnak öltözni! »
Louis Vuitton sebtapasz a tökéletességért »
VIDEÓ! Estée Lauder - Luxuskezelések elérhető áron (x) »
Scarlett for Mango »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés