A nyeregtől a kifutóig

Nem minden divatház kezdi ruhadarabokkal kollekcióit - így van ez a Hermés divatház esetében is, melynek vezetője meglehetősen szokatlan módon látta a divatot kezdetben.

Thierry Hermés, párizsi lakos egyedi darabokkal állt elő az 1837-es évben: nyergeket, lószerszámokat, kantárokat készített a módosabb rétegek számára. Terve nagy sikert aratott, oly annyira, hogy az 1855-ös párizsi világkiállításon az első helyezést érték el termékei. 

Az 1914-es évben Hermés unokái, Adolphe és Émile-Maurice vették át a cég irányítását. Sikerüket a cipzár használata hozta meg, hiszen Franciaországban ekkor jelent meg ez az újítás először. Első ruhadarabjuk egy golfkabát volt, mely után következett a többi kollekció. Innentől kezdve a Hermés divatház Franciaország egyik legmeghatározóbb ruhakészítő cége, amelyet még táskákkal, cipőkkel és parfümökkel egészítenek ki.

Az egyik legelismertebb termékük a selyemsál, amely először 1928-ban jelent meg, s azóta több mint 2500 féle változat látott napvilágot.

Szintén kiemelkednek táskáik, melyhez nem használnak gyártósort, hanem egy-egy alkalmazott dolgozik rajta. Főként aligátor, krokodil és gyíkok bőréből készülnek.

Két legkiemelkedőbb darabjuk a Kelly és a Birkin. A Kelly darab nevét Grace Kelly után kapta, aki 1956-ban táskával a vállán fényképezkedett, a Birkin pedig Jane Birkin kezdeményezésére jött létre, aki a Kellyt nem tartotta alkalmasnak mindennapi használatra. Első parfümjük 1951-ben jelent meg, azóta több illat is a piacra került, többek között a Kelly Calèche, az Eau de Marveilles, a 24 Faubourg, a Calèche és a Eau d'Orange Verte. Női és férfi illatok is egyaránt megtalálhatók repertoárjukban. Napjainkban a Hermés divatház már minden évben valami új kollekciót visz a kifutóra, amely tükrözi a francia érzékiséget és visszafogottságot.

A ruhákon kívül számos kiegészítőt, például sálakat, táskákat, cipőket, öveket és ékszereket is piacra dobnak, hogy minél nagyobb legyen a választék. És nem csak a franciák válogathatnak a termékek közül, hiszen már számos városban üzletet nyitott a divatház, mint például New Yorkban, San Franciscóban, Atlantában és még Honoluluban is. 
Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés