A pasik is rákaptak a botoxra

Ha hinni lehet az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének, a plasztikai sebészet népszerűsége meredeken emelkedik és egyre komolyabb bevételeket könyvelhet el az iparág a gazdasági válság dacára is.

Nyilván az senkit nem lep meg, hogy egyre több nő vállalkozik valamilyen szépészeti beavatkozásra, ahogy az sem különösebben megrendítő, hogy a páciensek hamar rákapnak a könnyen megszerezhető szépségre, ezért nő a visszatérő páciensek száma. Az azonban új fejlemény, hogy az utóbbi néhány évben a férfipáciensek száma is emelkedik.

Persze, az urak egészen másban utaznak, legalábbis ez derül ki a körükben legnépszerűbb beavatkozásokból. Általánosságban azt lehet mondani, hogy nem törekednek annyira drasztikus változásra, mint a hölgyek, inkább a fiatalosabb külső a cél, illetve a kisebb tökéletlenségek korrigálása. Első helyen ugyanis a ráncfelvarrás áll, és az ilyen beavatkozást kérő férfiak száma emelkedik leglátványosabban.  Nem meglepő módon különösen az ötvenes-hatvanas korosztály körében népszerű ez a kezelés. Közvetlenül ezután helyezkedik el a népszerűségi listán a fülplasztika, a bőrfiatalító kezelés és a botox, majd következik a zsírleszívás, a mellkisebbítés, a szemhéjfelvarrás és a kémiai hámlasztás.


A magyarázat persze egyszerű: a nemi szerepek változásával új szépségideál jelenik meg a férfiak körében is. A ráncoktól barázdált arc és a marcona tekintet már nem egyenlő a szexuális vonzerővel. Épp ezért a férfiakon is egyre nagyobb a nyomás, hogy ápolt, fiatalos külsővel jelenjenek meg, és ennek érdekében egyre kevésbé riadnak vissza attól, hogy kés alá feküdjenek.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés