A reklámok és az erotika

Neked tetszik?

A nagy márkák szexet árulnak, ez kétségtelen. Ha valamit el akarnak adni, akkor elég minél provokatívabb, minél pikánsabb témához nyúlni, s a siker garantált.

Mindenki hódítani szeretne. Mindenki elhiszi, hogy a termék megvásárlásával magának tudhatja majd azt a valamit is, amitől szexibb és kívánatosabb lesz.
A parfümök és kozmetikumok egyre inkább az érzékiséget emelik ki kampányaikban. A marketing arra törekszik, hogy árujára merész fehérneműkkel, vagy éppen a meztelenséggel hívja fel a figyelmet. Igen, már a kozmetikai ipar is a budoárok titkos világába, a női titkok rejtett zugaiba, a vágy és az öröm pillanataiba invitál bennünket.
Kate Moss például azt nyilatkozta új, Velvet Hour parfümjéről, hogy az illata olyan, akár egy éjszakai szexnek. Eva Mendes, a világ legszexisebbnek tartott nője, hatalmas óriásplakátokon pózolt meztelenül, Calvin Klein: Secret Obsessión illatának kampányában.
S ha sikerül elérni, hogy a cenzúra felfigyeljen egy-egy provokáló reklámra, vagy netán be is tiltsa azt, szuper! A botrány még többet hoz a konyhára, az eladások megugranak.
Calvin Klein legújabb, 2009-es nyári orgiáját, vagyis farmernadrág spotját is mindenhonnan levették, az ok: túl nyilvánvaló szexuális utalások. A kampány egyébként Steven Meisel nevéhez fűződik.

Az angol fehérneműcég, az Agent Provocateur is leszámol minden prűdséggel. Reklámjainak nem titkolt szándéka a vágykeltés és nevéhez hűen a provokálás. Közönséges vagy erotikus? Izgató vagy idegesítő? Véleményeket várunk!
Vannak kimondottan jól sikerült kampányok is, mint például a Diesel új spotja, amellyel a Fuel for Life Unlimited illatot népszerűsítik. Középpontban természetesen a nő, mégpedig a 20-as évek Párizsának hangulatában, aki érzéki pózokban kelleti magát. A film néha lágy, néha arrogáns, de a stílusa végig elegáns.
Szerinted melyik a legszexibb reklám? Jobban hat rád valami, ha botrányos vagy, ha provokál? Elhiszed, hogy az áru birtoklásával te is hasonlítani fogsz a reklámok szereplőire? Egyáltalán szeretnél rájuk hasonlítani?
Kapcsolódó cikkek:

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés