A ruhásszekrény kihagyhatatlan darabja II.

Az előző részben megismerkedhettetek a LBD történetével, és hogy hogyan aratott egyszerűségével akkora sikert, amely még napjainkban is tart. Most a jelenre fogunk koncentrálni, és arra, hogyan alakultak a ruhával kapcsolatos szabályok.

Elsősorban azonban tekintsük át azokat a kritériumokat, amelyek miatt egy ruha megérdemelte a "kis fekete" nevet. Az örök darabnak mindenképpen közepes hosszúságúnak, kerekített nyakúnak és díszítés nélkülinek kellett lennie. Mostanra enyhültek a szabályok, így jó pár variáció közül válogathatunk. Ezek közül nézzünk meg párat.

   

A 2011-es tavaszi kollekciók közül mazsolázgattam Nektek. Ahogy a képekből is látni fogjátok, már nem kötik az ebet a karóhoz, azaz a kis feketére vonatkozó szabályokat nem veszik már figyelembe.

   

A Bottega Venettánál láthatjuk talán, hogy a legkevésbé hágták át a szabályokat. Náluk a 2011-es kollekció leginkább a minimalizmus jegyében készült. Az egész kollekcióra az egyszínűség jellemző, persze jó értelemben.

   

Mint látjuk, helyenként megváltoztatták a sziluettet, vagy éppen egy új anyagot applikáltak az alapanyag mellé.

   

Neil Barrett a rockosabb oldaláról közelítette meg az örök darabot. Ezekre a ruhákra nézve megcáfolhatjuk, hogy a kis fekete elsősorban ünnepi eseményekre készült.

   

Valentino, ahogy már megszokhattuk, a nők romantikus oldalára fókuszál inkább. Az átlátszó anyagok és a redőzések nagyon izgalmas hatást adnak a fekete ruhának.

   

Most csak pár példát hoztam arra, hogy milyen variációkban alkotják meg a LBD-t a 2011-es tavaszi szezonra. Nincs olyan tervező, akinek ne szerepelne a kollekciójában az örök darab. Valószínűleg a klasszikus megjelenés és a folyamatos megújulás hozza meg a sikert ennek az egyszerű ruhadarabnak.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés