A tragikus sorsú modell

Lányok milliói álmodnak arról, hogy ők pózolhassanak a kamerák előtt, vagy éppen a legnagyobb nevek divatbemutatóin vonulhassanak a kifutón. Volt olyan, akinek összejött, de mégsem tudott vele mit kezdeni. Tanulságos történet következik!Hol volt, hol nem volt…hol volt, hol nem volt. Naplóinak bejegyzése mindig ezzel a mesebeli indítással kezdődött. Tényleg mesébe illő történetnek indult. Gia Marie Carangi 1960-ban látta meg a napvilágot. Philadelphiában született, így kezdetben élte a tinédzserek átlagos életét.Ismerősei kezelhetetlennek és vadnak jellemezték. Ezek a tulajdonságok az egész életét végigkísérték. A természetesség és a vadság, ami sugárzott belőle, meghozta számára a sikert. Ő volt az első, aki mozgott a kamera előtt. A fotósok visszaemlékezései szerint azért, mert nem szerette, ha fényképezik.Annak idején a legtöbb modell szőke volt, így a barna haja, és az olaszos megjelenése, amit apjától örökölt, egy teljesen új korszakot nyitott. Első sikerét valószínűleg akkor érte el, amikor egy fotózás végén a fotós feltette a kérdést, hogy ki maradna ott úgy, ha a ruha lekerülne, és csak a díszlet maradna. Természetesen csak Gia maradt, akit csak egy drótkerítés „takart” .A képeken szerepelt egy másik nő is, bizonyos Sandy Linter, sminkes. Kapcsolatuk végül szerelembe ment át, de igazán sosem teljesült be.

Címlapról címlapra szerepelt, volt, hogy egy hónapban 1 millióan akarták lefotózni. Többször is volt a Vogue és a Cosmopolitan címlapján.
A neves divatházak is versengtek érte. Dolgozott Diornak, Versacénak, Yves Saint Laurent-nak, Armaninak, de még a Maybellinnek is.18 éves. A neve mindenkinek a 70-es évektől a 80-as évek közepéig egyet jelentett a csillogással. Persze ezt csak a külső szemlélő érzékelte így. Igazából szenvedett, mert senki nem hallgatta meg, és a hatalmas szeretetéhségét sem tudta leküzdeni.Legjobb barátjának Wilhelmina Coopert, az ügynökét tartotta. Azonban a hölgy 1980-ban váratlanul elhunyt tüdőgyulladásban. Innentől a szupermodell élete elindult a lejtőn. Előtte is használt különböző drogokat, de ezek után függősége olyan mértékű lett, hogy teljesen eluralkodott rajta.Lelki betegségét a gyermekkorában ért traumák, és a be nem teljesedett szerelem okozta. Édesanyja elköltözött otthonról, így ritkán találkoztak. A karrierje során, akárhányszor érezte úgy, hogy nem bírja tovább, senki nem hallgatta meg. Mindenki csak a „pénzgyárost” látta benne.

Azonban hiába volt a sok pénz, amit megkeresett, mindet elköltötte drogokra. Ezt találta az egyetlen menekülési útnak. Egyetlen mentsvárának Francesco Scavullo fotós számított, aki az utolsó képeket készítette róla a Cosmopolitannek 1982-ben. Ezeken a képekenmár el kellett rejteni a kezét, mivel már semmilyen módszerrel nem lehetett eltüntetni a tűnyomokat.Többször is ment elvonókúrára, azonban teljesen sosem tudott megszabadulni függőségétől. Végül a téli időszakban tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, ami gyógyítható lett volna, de ez az AIDS szövődményeként alakult ki, amelyet valószínűleg egy fertőzött tű okozott.

1986. november 18-án végül a szervezete feladta a küzdelmet. Tragikus élettörténete mindenki számára hasznos lehet. Arra figyelmeztet, hogy figyeljünk egymásra, és ne menjünk el a gondok mellett. Sajnos rajta senki sem segített. Életéről filmet is készítettek Kifutó a semmibe címmel, melyben Angelina Jolie alakította Giát.Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés