A vásárlás duplán fogyaszt!

Biztos Veled is előfordult már, hogy egy egész napos vásárlás során jobban elfáradtál, mint egy konditermi edzés után. Ilyenkor semmi sem esik jobban, mint a lábaidat pihentetve új szerzeményeidben gyönyörködni. Hogyha emiatt kimarad egy edzés, aggodalomra semmi ok, ugyanis a legújabb brit felmérés szerint a vásárlás is fogyaszt!

A Debenhams angol ruházati cég megbízásából végzett kutatás szerint mi nők, átlagosan 2,5-3 órát töltünk el a kedvünkre való darabok beszerzésével. Boltról-boltra járva mintegy 4, 7 kilométert gyalogolunk, miközben percenként 5 kalóriát égetünk el.

Vagyis ha hetente csak egyszer megyünk el shoppingolni, évente legkevesebb 245 kilométert sétálunk le. Ez a távolság annyi, mintha gyalog tennénk meg a Bécs–Budapest útvonalat.Egy háromórás bevásárlókörút során pedig akár 900 kcal-t is le tudunk dolgozni, ami azt jelenti, hogy éves shopping-túráinkkal 48 ezer kalóriát égetünk el. Mivel a napi ajánlott kalóriabevitelünk 1940 kcal, ezért ez 25 nap ledolgozásának felel meg. Most már tudjuk, hogy Paris Hilton minek köszönheti csodás alakját!

Ráadásul a tudósok azt is kimutatták, hogy a vásárlásnak stresszoldó hatása is van. Mivel a nők számottevő hányada stresszoldásként nassolni szokott, ezért a kimutatás fényében bátran kijelenthetjük, hogy a shoppingolás duplán is fogyaszt.Ezek után kétszer is meg fogjuk gondolni, hogy pénzünket a hőn áhított ruhadarabra, vagy kondi-bérletre költsük. Azonban ne felejtsük el azt sem, hogy az edzőteremben olyan izmokat is megmozgathatunk, melyeket a séták során nem!

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi shopping sztár módra »
Stylewalkoltunk! »
5 jó tanács, hogy mire figyelj téli cipő vásárlásakor »
Lindsay Lohan fedetlen keblekkel vásárolt! »
Bécs egy karnyújtásnyira »

Címkék: , ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés