A világ TOP 5 divatsulija

Akiket érdekel a divat és igazán nagyra törnek, azoknak merniük kell nagyot is álmodni.

Ezúttal összegyűjtöttük a világ 5 legjobb divatiskoláját, ahonnan a divatszakma nagy nevei is kikerültek. Persz e, hiába van pénzed vagy lehetőséged egy ilyen iskolába járni, ha nincs meg a tehetség, mely alkotásaidat inspirálja.

Ám, ha a múzsák megáldottak, akkor nem árt szétnézni, hogy miként juthatsz be ezekbe az iskolákba akár ösztöndíjjal is. Persze, a kiváló angol nyelvtudás elengedhetetlen.

No. 5:Fashion Institute of Technology (FIT)
A New Yorkban található iskola bármely divatrajongónak jó iskola, akinek van évi 12 ezer dollárja a tandíjra. Az egyetem múzeuma és könyvtára egyedülálló archívummal rendelkezik a világ divattörténetéből. Míg a diákok az elméleti tudás megszerzése mellett a gyakorlati tudásukat divattervezők és szakemberek mellett tehetik próbára.

Híres tervezői: Michael Kors, Carolina Herrera, Kelvin Klein, Nanette Lepore, Ralp Rucci...No. 4:London College of Fashion
A londoni egyetem árai igen borsosak, hisz egy év 18 ezer dollárt kóstál, viszont a képzés maga egyedülálló. A divattervezés mellett ennek az egyetemnek a legerősebb a divat-újságírási szakiránya.
Emellett a diákok tanulhatnak szépségterápiát, kozmetikai tudományokat (vagyis a szépítőszerek kémiai hátterét), cipő tervezést, imázs építést, ékszer tervezést...
A diákok pedig így oldják meg a tandíj problémáját: 3 munkahely, plusz szabadúszóként bevállalt szakmai munkák.

Híres tervezői: Jimmy Choo, Patrick Cox.No. 3:Royal Academy of Fine Arts - Antwerpen
Az antwerpeni divatiskolahíres kemény oktatási rendjéről. Számtalan diák hull ki a tanév során, mivel képtelen kezelni a szigorú elvárásokat.
Ám pozitívum, hogy itt egy év "mindössze" 825 dollárba fáj a kedves diákoknak.
Az iskola a maga több, mint 20 éves történelmével a világ legrégebbi divat oktatási intézményei közé tartozik.

Híres tervezői: Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Haider Ackermann, Bruno Pieters.No. 2: Parsons, The New School For Design
A szintén New York-i székhelyű iskola az utóbbi 10 év legnagyobb tervezőit termelte ki, akik a mai napig az iskolában tanítják a jövő nemzedékét.
Így egészen biztosak lehetünk abban, hogy az évi 41 ezer dolláros tandíj minden centje megéri (Diákhitel Forever). Tény, hogy ezért nem csak a legjobb tanárokat kapják a diákok, hanem rengeteg gyakorlati lehetőséget is, ahol már azelőtt megismertethetik magukat a szakmával, hogy a kezükbe kapnák a diplomát.

Híres tervezői: Donna Karan, Marc Jacobs, Tom Ford, Anna Sui, Carmen Marc Valvo, Jason Wu...No. 1: Central St. Martin
A Londonban található iskola évente 18 ezer dollárt kér a diákok oktatásáért, de ezért cserébe világhírű oktatóktól tanulhatnak egy igazán színes környezetben. Az iskola divatbemutatói egyedülálló módon megtalálhatóak a Style.com archívumában.

Híres tervezői: Alexander McQueen, Stella McCarthy, Zac Posen, John Galliano.Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés