A világ egy amerikai fotós szemszögéből

Egy fotós, aki nemcsak divatos ruhákról és kiegészítőkről készít nagyszerű képeket, hanem komoly társadalombírálat is megbújik egy-egy munkáján. Geof Kern alkotásain bár nagy szerepet kap a divat, mégsem csak erről szól karrierje, sőt!

Geof Kern képein nem a mai, nagyon divatos és luxusruhák szerepelnek, hanem inkább próbál minket egy másik korba elrepíteni. A lovak és a cilinder is ezt sugallja, hiszen a mai divatfotók többsége inkább zárt térben készül és nem a természetben.

A csíkos ruha pedig az Alice Csodaországban mesés világát idézi - bár a ló nem illik a képbe, a ruhakombinációt mégis el tudom képzelni a filmben.

Persze nemcsak a ruhákat, hanem a kompozíciókat is megpróbálta modernizálni - ott a pici ajtó és a nagy lány, az "Igyál meg" feliratú üvegcse, melynek láttán biztos, hogy mindenkinek a mese jut eszébe.

   

Főleg a teadélutános kép láttán, amely igazán ötletes módon van megoldva (álarc), mégis mindenki asszociál a fiatal lány kalandjaira a szamárral, a macskával és a Kalapossal. A zuhanó, "fekete lyukról" már nem is beszélve.

   

De nemcsak ebben a mesevilágban él a fotós, hanem luxusmárkák kiegészítőiről is készített nagyszerű képeket, amelyek bár elegánsabbak, mégis egy kis absztrakt művészi beállítottság is található bennük.

   

A kimondottan "Fashion" fotóin a ruhák inkább elegánsabbak és a régebbi, 60-as, 70-es éveket idézik. És nemcsak a ruhák, hanem a háttér is a gazdag fiatalok házára emlékeztet az arany és sötétbarna színekkel.

   

Egyszóval Keof Gern az a fotós, aki igazán figyel a részletekre, nem elégszik meg egy igazán retró és elegáns ruhadarabbal, a hátteret is tökéletesen kiválasztja. Láthatjuk tehát, hogy egy amerikai fotós sem csak a hamburgert és baseball sapkát látja...

Nektek hogy tetszenek a képek?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés