A világ legdrágább cipői

Melyik nő ne álmodna egy szuperluxus lábbeliről?

Már azóta tudjuk, hogy a cipőknek valami igencsak különleges szerepe lehet az életünkben, amióta anyáink a Hamupipőkét mesélték nekünk.
Az üvegcipellő mára azonban nevet kapott számunkra, Blahnik-nak, és Jimmy Choo-nak hívják. Elegánsak és finomak ezek az álomcipők, amelyeknek ára akár 3000 euró is lehet.
Vegyük sorra az 5 legdrágább példányt.

1. Manolo Blahnik a leghíresebb cipőtervező. Művészi alkotásai finom alapanyagokból készített kézműves termékek. Emlékeztek arra, mikor Sarah Jessica Parker, mint saját életét, úgy féltette a Blahnik cipőjét, ugye? De Madonna például úgy vélte, egy Blahnik, jobb, mint a szex, mert tovább tart... A női nem eme csodálatos vágyának ára 400 és 3000 euró között mozog.


2. Jimmy Choo cipői érzékiek, egyediek, nem véletlenül az egyik legfelkapottabb cipőmárka. Az angol Vogue kiegészítőkért felelős szerkesztője Tamara Mellon dobta piacra a márkát 1996-ban, amikor is egy anyaghoz nem talált olyan lábbelit, amely megfelelt volna ízlésének. Tamara, a divattervező Jimmy Choo társaként tette híressé a céget, amelyet a világsztárok egyszerűen imádnak, s fontosabb jelenéseik alkalmával biztosan ebben tipegnek. Egy cipő 400 és 1000 euró közötti áron lehet a tiéd.3. Sergio Rossi a platformok, a végtelen magasságú sarkak és a szegecsek mestere. Ő az egyik legnevesebb cipőtervező, s 41 üzlete van a világon. Kollekcióit az elegancia, a kifinomult érzékiség jellemzi. Cipői akár 600 euróba is kerülhetnek.


4. Ernesto Esposito-t mostanában Blahnik utódjának tartják. Ernesto 15 éven keresztül volt Rossi jobb keze, dolgozott Marc Jacobs-nak is, de Louis Vuitton, Sonia Rykiel, és Chloe is igénybe vették a divat jelenlegi egyik legnagyobb elméjét. Imádja a modern művészetet, Olaszország szinte legnagyobb gyűjteményét tudhatja magáénak. Van egy olyan arcképe, amelyet Warhol róla festett.5. Egy spanyol tervező, Pedro Garcia is helyet követel magának az öt legjobb között. A „pedro”-k, ahogy cipőit hívják, beférkőztek a legelegánsabb üzletekbe, Londontól Tokióig több, mint 90 helyen árulják őket. Olaszország a lábai előtt hever, itt adja el ugyanis cipőinek 25 %-át. Egy pedro-t akár 300 euróért már magunkévá tehetünk.


 

Kapcsolódó képgalériák:

Blahnik
Jimmy Choo
Sergio Rossi
Ernesto Esposito
Pedro García

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés