A világ legdrágább táskái

A táska mindig is státuszszimbólumnak számított egy nő megjelenésében.

Ezt a játékot persze többféle szinten is lehet űzni. Ebben az összeállításban szédítő magasságokba látogatunk el, megnézzük, hogyan is csinálják ezt a nagyok. Lássuk a 10 legdrágább táskát, a legolcsóbb darabtól kezdve, amely mindössze 15.000$.

1. Tehát a legolcsóbb a listán a maga 15.000 $-os árával a Leiber Dandelion Suede Gator Handbag, sárga színben, arany zárakkal, s mindössze 4 darab létezik belőle.


2. Ezt követi Devi Kroell Alligator Hobo táskája krokodilbőrből 28.000$-ért.


3. A Marc Jacobs márka rajongói között a Cocodril Handbag a kedvenc táska, amelynek ára 30.000$.

4. Egy Fendi követi őt a listán, a Selleria Bag, amely csincsilla és cobolybőrből készült, és 38.000$-t kell fizetni érte.


5. A kövekkel kirakott táskák között az egyik legelegánsabb Hilde Palladino Gadino Bag elnevezésű alkotása, amelyet 38 gyémánt ékesít, és 38.470 $-ba kerül.


6. Louis Vuitton összesűrítette az elmúlt évek 15 kedvenc táskáját ebben a LV Tribute Patchwork Bag –ben, amelyből összesen 24 darab készült, 42.000 $-ért.


7. Különleges alkalmi viselet ez a zafírokkal és gyémántokkal díszített Leiber Precious Rose. Ára 92.000$, de sajnos csak 1 darab van belőle a világon.

8. Még egy ünnepi kis táska, Lana Marks-tól, a Cleopatra Bag. Ezüstözött krokodilbőrből készült, fehér és fekete gyémántok felhasználásával, 100.000 $-ért.


9. Hermes csodálatos, híres krokodilbőr táskája a Hermes Matte Cocodril Birkin Bag szintén gyémántokkal kirakott alkotás, amelynek ára 120.000$.

10. A legdrágább a sorban a The Chanel Diamond Forever. Ez a táskának álcázott remekmű 334 db gyémántot visel magán, 13 darab van belőle a világon, és ára 261.000 $.


Ha már drága táskákról van szó, kicsit bővebben is szólnunk kell a Hermes márka két alkotásáról, amely már évtizedek óta magába bolondítja a világ hírességeit és elitjét. Ez a Birkin, amely a listán is szerepelt, valamint a Kelly.
Amikor Samantha azt mondta a Sex és New York-ban, „ha van egy ilyenem, akkor tudom, hogy győztem”, na akkor a Birkin-re gondolt. Elle McPhersontól, Madonnán át Gwyneth Paltrow-ig minden sztárnak van egy ilyen táskája. Ára 6000 és 30.000 $ között mozog, a mérettől és az anyagtól függően, és minimum 6 hónapot kell várni rá.

A táska Jane Birkin, angol énekes és színésznő nevét viseli, aki egyszer egy repülőjáraton összetalálkozott Jean Louis Dumas-szal, a Hermes főnökével. A színésznő egy szalmakosarat vitt magával táska gyanánt, s ez adta a beszélgetés témáját. Jane kifejtette, hogy nem létezik olyan táska, amely egyrészt elég nagy ahhoz, hogy legyen benne hely a saját és a bébije holmijának is, valamint könnyű kinyitni, praktikus és szép is egyben. Így alakult, hogy együtt tervezték meg az álomtáskát, amely a legkívánatosabb tárgy lett a világ nőinek körében.
Hermes másik híres táskája a Kelly, amelyet Grace Kelly tett ismertté több, mint 50 éve, amikor a Life magazin címlapján ezzel jelent meg. Az ára a Birkinéhez hasonló, s a várakozási idő szintén. A Kelly többféle színben és méretben létezik, a legnagyobb a Kelly 50, amely 50 cm-t jelent és a legkisebb a Mini mini, amely 15 cm-es.
Egy kézműves 18-20 órát dolgozik egy ilyen táskán.

 

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés