Acélos dinamizmus

A Proezna Schouler brand női ruházatot és kiegészítőket prezentáló kollekcióira az átható dinamizmus és vibrálás jellemző. A tervezőpáros munkái tökéletes elegyét alkotják az extravaganciának és az olyan egységes, letisztult összképnek, mely jó okkal nevezhető stílusteremtőnek a maga nemében. A márka tíz éves fennállása óta nagy hatást gyakorol az amerikai design élet fejlődésére, így az utóbbi években díjak sokaságát érdemelte ki.

 

A Proenza Schouler márkát 2002–ben alapította Jack McCollough and Lazaro Hernandez. A tervezők ihletet a kortárs művészetből, a street artból és a nagyvárosok nyüzsgő forgatagából merítenek. Friss és újító szellemű darabjaik az amúgy is változatos New yorki divatélet kísérletező, anyag– és színhasználat szempontjából némileg lázadó szegmensét képviselik.

 

  

A Proenza Schouler 2013-ra tervezett, Pre Fall kollekciója az imént említettek szellemében kelt életteli és a művészetek által láthatóan inspirált hatást. Az acélosan ragyogó kékek mellett a fémes narancsságra is előfordul több kreáció esetében, melyek amellett, hogy a modern vonalat képviselik; megadják a kollekció extremitását. A többnyire geometrikus ihletésű darabokat felvonultató tervezők a szabás esetében láthatóan a minimalizmusra törekedtek, így teremtve egyensúlyt az anyagok, a formák és a színek között. 
 
 
 
 
 
A designer duó a ruhák mellett igen nagy hangsúlyt fektet a kiegészítőkre is. Első sál kollekciójukat nemrég prezentálták, a rájuk jellemző mintázat és árnyalatok jegyében.
 
 
 
Ha a kitűnő tervezés és a neves díjak nem lennének elég...a mi “Lovely Awardunkat“ e két designer érdemelte ki azzal, hogy közös brandjüknek édesanyáik leánykori nevét adták.  
Szabó Lili

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés