Ahonnan a Pletykacica is vásárol...

Szeretném nektek bemutatni New York egyik legelegánsabb és legdrágább áruházát, a Bergdorf Goodmant. Az impozáns épület nem akárhol áll, hanem ahogy az amerikai divatrajongók mondják: a „divat világának kereszteződésében”, vagyis a Fifth Avenue és az 58. utca sarkán. De miért is olyan híres ez az áruház? Nos, ismerkedjünk meg vele kicsit közelebbről!

A sikertörténet 1899-ben kezdődött, amikor egy elzászi származású bevándorló női szabóságot nyitott Manhattanben. Miután az egyik alkalmazott, Edwin Goodman megvásárolta az üzletet Bergdorftól, a Bergdorf Goodman nevet adta neki az 1900-as évek elején.

Ez az áruház volt az első, ami kész ruhákat árusított a vásárlóinak, amerikai és francia divat szerint. Az üzlet hamarosan nagyon kedveltté vált a tehetősebb vevők között, sőt hatalmas partik helyszínéül is szolgált és szolgál még ma is, amiken olyan hírességek vettek részt, mint például Ernest Hemingway. Így nem meglepő, hogy az 1950-es évekre már saját parfümökkel, fiataloknak szóló kollekciókkal, saját bunda- és szépségszalonnal is rendelkezett.

Ha azt gondoljátok, hogy ma már egész Amerikában, sőt a világon megtalálhatók a Bergdorf Goodman üzletei, hát tévedtek. A tulajdonos ugyanis úgy gondolta, hogy a termékek és a kiszolgálás minőségét csak úgy lehet megőrizni, ha egy helyen maradnak, nem nyitnak több áruházat. Így akármilyen lehangoló is a hír, de csak New Yorkban élvezhetjük a Bergdorf Goodman szolgáltatásait.

Az áruház szintjei mind más és más stílusban vannak berendezve, az adott kollekcióknak és áruknak megfelelően. Különösen nagy gonddal rendezik be az üzlet kirakatait, aminek minden évben csodájára járnak az ide látogató turisták is. A legtöbb híres tervező kreációiból itt biztosan megtalálod a legújabb darabokat, de kínálnak még cipőket, kiegészítőket, ékszereket és természetesen férfi- és gyermekruhákat is. Az már csak hab a tortán, hogy a szépségosztály vezetője egy magyar hölgy, Viktória Kyle.

Képzeljétek el, hogy a manapság nagyon sikeres sorozat, a Gossip Girl szereplőinek is innen válogatják legtöbbször össze a partikon viselt estélyi és koktélruháikat, de hollywoodi produkciókhoz is, mint a Szex és New York című film, kölcsönöznek innen különleges kreációkat. Az áruház egyébként minden évben megjelenteti az adott szezonban a magazinját, amiben az üzletben is megtalálható, legújabb kollekciók szerepelnek ismert modelleken.

Nos, hölgyek, most már nincs más dolgunk, mint egy repülőjegyet kérni New Yorkba, hogy bevásárolhassunk karácsonyra a Bergdorf Goodmanben.

Nektek hogy tetszik ez az üzlet?

Képek forrása: 

http://www.bergdorfgoodman.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés