Akarsz „boho” lenni?

Legyen saját stílusod! 1. Bohó, vagyis bohém, nem bohóc...

Sienna Miller, Kate Moss és Mary-Kate Olsenben van valami közös. Mégpedig a stílusuk, az a látszólag nemtörődöm, laza hangulat, a mindegy-mit-veszek-fel érzést sugalló, de mindeközben nagyon átgondolt, milliméterre kitalált öltözködés, amely gondos odafigyeléssel rendeli egymás mellé az exkluzív és drága márkákat a legolcsóbb darabokkal. Ez bizony a „boho chic“, vagyis a bohém stílus, a bohém és a hippi keveréke, amely többek között eme hírességeknek köszönhetően nem tűnik el, és folyton divatos.Sienna Miller Kate Moss Mary-Kate Olsen

Egy bohém ruhatárából nem hiányozhatnak a nagy kardigánok, a hosszú szoknyák, a természetes anyagok, a bőr. A farmer nélkülözhetetlen kellék, főleg az új, a koptatott, a szakadt s a trapéz változatok, de a farmersort és szoknya sem ritka. A „boho” romantikus, nőies, szereti a kényelmes viseletet, szívesen párosít különböző mintákat egymással, egyik kedvence a virágminta. Ezerféleképpen veszi fel ezeket a ruhadarabokat, több réteget húz egymásra, mindig másképp. Az öltözékét főleg csizmával egészíti ki, legtöbbször western csizmával, de akár lapos, akár magas sarkú szandál is illene hozzá.

 

Hatalmas kiegészítőket hord, karkötőket, nagy gyűrűket, láncokat, öveket. Hogy ne csússzon el túlságosan a folk irányába – hiszen nem arról a stílusról van szó, bármennyire is hasonlítanak a részletek –, néha rockosabb elemeket is belekever a kinézetbe, például szegecses dzsekit, vagy metálos díszítéseket. A nagy, fekete, retro, vagy a kerek John Lennon napszemüveg is fontos eleme a megjelenésnek. A kendőket mesterien képes magára tekerni, akár derékon, nyakon vagy fejen. S ha már a fejnél tartunk, a megfelelő kalapok, sapkák szintén erősíthetik a „boho chic” hangulatot. A színek legtöbbször természetesek, ritkán élénkek, inkább pasztell árnyalatúak.A bohém stílust ugyanúgy jellemezhetik régi darabok, mint a vintage-t, de mégsem ugyanaz. A bohémhoz sokkal kevesebb energia szükséges, nem kell feltétlenül egyedi holmikat felkutatni, elérhetőbb, könnyebben beszerezhető a legnépszerűbb üzletekben is, csak ügyesen kell összeválogatni a hozzávalókat.
A „boho chic” szabálya: minden mindennel felvehető, de előtte alaposan meg kell vizsgálni, hogy mi is az a minden...
Diesel Pull and Bear Esprit

Esprit Konplott Tommy Hilfiger

Szakmai katalógus/modellek:

http://divat.hu/modell/kate_moss


Kapcsolódó cikkek:

Kate nyári illata »
Fut még a szekér? 3.rész »
Az elengedhetetlen ruhadarab »
Hippi vagy lady? »
Még egy kis tavasz ! »
Hírességek tervezték 2. rész »
Sienna Miller és a Boss »

Kapcsolódó képgalériák:

Bohém stílus 1.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés