Aki mer, az nyer 1. rész

Így öltöznek tavasszal a divatos fiúk

Bár ezekben a napokban a tervezők már a következő téli szezon irányzataival ismertetik meg a közönséget a világ különböző pontjain, minket mégis az érdekel, hogy miben fognak járni a férfiak tavasszal és nyáron.

Idén bizony szükségük lesz némi merészségre és kalandvágyra, hogy belevessék magukat a trendekbe, és megfeleljenek a divat elvárásainak, ha ugyan meg akarnak felelni.
Szerintem ugyanis nem muszáj tokkal, vonóval magukévá tenni az összes irányzatot, s leutánozni a mindennapokban a kifutón látott összeállításokat. Akkor is divatos valaki, ha egy-egy új elemet beépít ruhatárába az aktuális irányzatokból, akár csak jelzésértékkel. A divatbemutatókról szóló írások és fotók azért hasznosak, mert ki lehet belőlük szűrni ezt a néhány darabot. Segítenek rámutatni azokra a részletekre, amelyek fontosak ahhoz, hogy a megjelenést aktuálissá, modernné tegyük.
Összeállításunkat a Milánóban bemutatott márkákkal kezdjük.

Dsquared2: a hip hop jegyében

Az idei tavaszi-nyári kollekciót a márka a hip hop irányzatnak szenteli. A kifutó, amelyet ez alkalommal főleg fekete bőrú modellek uralnak, a Harlemre emlékeztet, az 50-es évek hangulatában. Sportos stílus, élénk színek, bő fazonok, nagyvárosi befolyások, figyelemfelkeltő napszemüvegek, vastag nyakékek még nagyobb medálokkal és az elengedhetetlen sapkák, kalapok.DandG:
okoskák a kifutón

Domenico-ék szokás szerint második vonalukat is bemutatták Milánóban. A francia riviera ihlette kollekció tipikus nyári hangulata tele van a tengerész stílusra utaló részletekkel. Kék-fehér színpárosítás, csíkos minták, csomók, vasmacskák. A cipők betéteinél és egyéb kiegészítőknél krokodilbőrt használtak. Mindent összevetve a kollekció elegánsnak nevezhető, amelyben megtalálható az irónia is. Inkább szűk vonalak, de sok a sportos is, de az is jókisfiús, okoska. A hatalmas, vastag fekete keretes szemüvegektől és a csokornyakkendőktől a modellek az ötvenes évek eminens tanulóira emlékeztetnek.Etro: kötelező a kendő

Mesteri játék a színekkel és a mintákkal egy friss, fiatalos, modern kollekcióban.
A kendők és kalapok Etro véleménye szerint nélkülözhetetlen részei a férfi nyári ruhatárának. A földszínek, fodrok, gyűrt hatású anyagok látványosá teszik a tavaszi-nyári Etro divatot. Némi pizsamás hangulat itt is fellelhető, mint megannyi más bemutatón, főleg a selymek, a törökminta és a kendők miatt.
Giorgio Armani: ingszerű zakók

Armani vezető vonalával a szamurájok világába invitál, szétbombázza a ruhadarabok megszokott formáját, s olyan zakókat alkot, amelyek ingeknek látszanak, s hosszú kendőket, amelyek, mintha ruhadarabok lennének, felsőrészeknek tűnnek. Szűk kardigánokat mutat be, akár kétsoros változatban is, mintha a zakókat helyettesítenék. Rengeteg kendő, sál, a színek semlegesek, szokása szerint főleg monokróm összeállításokból áll a kollekció, amelyet fényesebb, de természetes anyagok, gyűrött hatások színesítenek.
Burberry Prosum:
harmónia és természetesség

Harmonikus színvilág, amely szürke, szén, kék, sötétbarna, fehér, szürkésbarna, zöldesszürke és lila árnyalatokból áll össze. Itt is jellemzőek a nem túl szerkesztett darabok, az ejtett vállak és a szűk nadrágok. A zakók, ingek azsúrozással és esőcsepp mintákkal díszítettek. Laza, gyűrött hatások, természetes hangulatok. Jellemző ruhadarabok a vékony pulcsik mély kivágással.

Dolce and Gabbana: csíkos a pöttyössel

Az olasz páros fő márkájára főleg a semleges színek jellemzők, amelyeket kékekkel és barnákkal kevernek. Olyan férfi jelenik meg a kifutón, aki szívesen hord szűkített fazonokat. Az esti öltözékek kicsit bővebb formákat mutatnak, csíkos és pöttyös mintákat párosítanak egymással. Izgalmas kontrasztot alkot a csokornyakkendő és joggingalsó, a krokodilbőrből készült dzsekik és a vékony nyakkendők összeállítása. A bemutató egyik érdekessége, hogy Naomi Campbell, a tervezők jó barátnője is feltűnt a kifutón.
Kapcsolódó cikkek:

Fiúk a kifutókról 2. rész »
Fiúk a kifutókról 1. rész »
Hol vásárolnak a gazdagok? 1. rész »
Armani új üzletet nyit a Fifth Avenue-n »
Armani »

Kapcsolódó képgalériák:

Dsquared2
DandG
Etro
Armani
Burberry
Dolce&Gabbana

Címkék:
Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés