Alexander Mcqueen

Alexander McQueen kitűnik a tömegből. Rendre sokkolja közönségét ruháival, bemutatóival. A koponya, mint motívum már megszokott...

Karrierje 16 évesen indult, amikor nővéreinek kezdett ruhákat varrni. Ekkor jött rá, hogy van helye a divat világában. Gyakornoki állást vállalt az Anderson & Sheppardnél, ahová az angol királyi család is visszatérő vendég volt. Később Milánóban dolgozott. Diplomáját a Central Martins művészeti iskolában szerezte meg. Itt figyelt fel rá Isabella Blow, stylist, aki a szárnyai alá vette. Karrierje beindult.


A Givenchy tervező gárdáját is erősítette, de ízlésvilága túl durvának bizonyult, így megalapította saját cégét, melyet a Gucci vásárolt fel. Jelenleg kreatív igazgatóként és főtervezőként dolgozik a saját nevével fémjelzett márkának.Kollekcióiban táskák, cipők, ékszerek is rendre feltűnnek. A koponya, jellemző díszítés, de a szorosabbnál-szorosabb fűzők is a védjegye részei. Sötét korszakot képvisel a divat világában, ami általában még a briteknek is sok. Ennek ellenére Björk, Gwynet Paltrov és Sarah Jessica Parker is szívesen hordja ruhakölteményeit.
Alexander McQueen igazi kakukktojás, mégis egyre népszerűbb és keresettebb tervező, aki minden bemutatóján villant és sokkol. Nyomában megrökönyödött emberekkel és kritikusokkal.

Kapcsolódó cikkek:

Boltkóros vagy? Akkor irány a Meatpacking District »
Téged is „érdekel” a foci? »
New York Fashion Week 2010 tavaszi kedvencek: Rosa Chá »
3.1 Phillip Lim »
A Cavalli birodalom »
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés