Álomvilág és megdöbbentő képek a legszürreálisabb fotóstól

Talán lehetetlennek tartjuk, hogy egy fotós, aki modellekkel dolgozik, nem tájékozódik a divat világában - pedig David LaChapelle bizony elveti a divatdiktátorok szabályait és lehetetlen színösszeállításokkal és különös, szürrealisztikus megoldásokkal teszi képeit igazán különlegessé.

David LaChapelle amerikai születésű fotós, videó és reklámfilm készítő pályája talán akkor indult, mikor az első fotót készítette édesanyjáról, egy nyaralás során. Onnantól kezdve vált hobbijává a fotózás, amely meghozta számára a hírnevet Andy Warhol segítségével. Először az Interview magazinnál dolgozott, később pedig sok neves lapnál is megfordult, mint például a Rolling Stone, Vogue, The New York Times Magazine.

Kezdetben még csak egyszerű embereket és modelleket fényképezett, később viszont a sztárok is sorban álltak stúdiója előtt.

Olyan neves énekesekkel dolgozott együtt, mint Madonna, Christina Aguilera, Gwen Stefani.Napjainkban pedig Lady Gagáról, Pinkről és Rihannáról is készít képeket, hozzáadva a maga stílusát és kifejezve az énekesek egyéniségét.Az énekeseken kívül sok modellnek is csinált fotókat, mint például Naomi Campbellnek, Kate Mossnak és Gisele-nek is.

Színészek közül Cameron Diazról, Angelina Jolie-ról és Drew Barrymore-ról készített nagyszerű képeket.Nem csak fotókat, hanem reklámkampányokat is fotózott, például a L'Oréalnak, a Got Milknek vagy a Lexusnak.

Valamint videoklipet is rendezett: Mobi – Natural Blues, amely díjat kapott. Ezt követte Elton John This Traint Don't Stop There Anymore című klipje, majd Christina Aguilera Dirrty videója.

Válogatott fotói könyvben jelennek meg és számos kiállításon is megtekintheti az érdeklődő közönség rendkívüli fantáziavilágát és sokszínűségét. Bár LaChapelle nevet rajta, őt mégis 21. századi szürrealistaként emlegetik. Nem csak egy világot teremtett magának, hanem tükröt tart a pop és a divat kultúrájának, hogy mindenki szembesüljön a szürreális valósággal. Ezt még egy csipetnyi erotikával is megfűszerezi és kész is a mesebeli kép.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés