Amerikából jöttek 1.

Öt teljesen különböző stílus, amelyből mégis kirajzolódik az idei tavaszi–nyári divat.

A 2009-es tavaszi–nyári kollekciókból most azokat vesszük szemügyre, amelyeket a New York-i divathéten mutattak be. Anna Sui, Calvin Klein, Carolina Herrera, Custo Barcelona és Diesel. Öt teljesen különböző stílus, amelyből mégis kirajzolódik az idei tavaszi–nyári divat.

Anna Sui

Megőrizve szokásos folk stílusát, sokkal romantikusabb kollekciót alkotott, mint szokott. Nem hagyja el mini mintáit sem, amelyek annyira jellemzik. Kislányos ruhácskák, 70-es évekbeli tunikák, neo-folk és hippi is, mindez egybekutyulva, és így jön ki a tipikusan Anna Sui-stílus, amely ártatlan, ugyanakkor nagyon szexi. A virágos bő szoknyák alól rejtett fodrok bújnak elő. A cipők laposak, vagy enyhén magasak.


Calvin Klein
Francisco Costa, a márka jelenlegi brazil tervezője úgy hozza a komolyságot és a klasszikust, hogy az magában hordozza egyszerre az avantgárdot is. Futurista formák, szétszedett elemek – Costának valóban elképesztő az ízlése. Nála nem férnek be a minták a kollekcióba, de annál inkább a monokróm, gyöngyfehér és szürkés nadrágkosztümök, és persze a nude és a kék is.
Kollekciója merev anyagokból, uralkodó fehér, krém és bézs árnyalatokból áll. Néha egy-egy kék kitérőt megenged magának. A minimalista formák eltávolodnak a testtől, mintha origami módszerrel készültek volna a ruhák.Carolina Herrera
Elegáns ruhák, különleges nőknek, egyenesen a vörös szőnyegre tervezett kollekció. Legfontosabb elemeknek a fodrok tűnnek. Nem, ne hidd, hogy a bő ujjak, zsabók, fodrok ideje leáldozott, a szupernőies kollekcióknak még mindig ezek a fő jellemzői. Mindez persze maximális ízléssel és eleganciával tálalva. Még a kövekkel kirakott anyagok, hatalmas, hímzett virágok sem tűnnek túlzásnak Carolina stílusában.
Kevés nadrág jelenik meg, azok sem mutatnak túl sok újdonságot. Vagy szűk halásznadrágok, vagy hosszú, egyenes és bő szárú fazonok. Inkább hosszú, vagy koktél ruhák és szoknyák alkotják a kollekciót.
A blézerek rövidebbek, de nem nevezhetők boleróknak. Sifon, organza, taft, amelyek alól finom selyem fehérneműk sejlenek át, és ettől talán még nőiesebb lesz a kinézet. Minden ruhában van valami eredeti. A piros sem az a megszokott piros, hanem enyhén narancsos árnyalat. A sárga, fekete, fehér dominál a kifutón.Custo BarcelonaJellegzetes és erőteljes kollekciót mutatott be Custo Dalmau, aki a kortárs művészetekből és kedvenc városából, Barcelonából meríti az ihletet. A természetet is forrásként használja, így most lágyabb, szofisztikált ruhák is helyet kapnak a kifutón. Az élénk színek mellett a pasztellek is jelentős szerephez jutnak.
Messze eltávolodott már ez a márka attól a stílustól, amellyel híresek lettek. A jellegzetes mintás pólók már szinte teljesen eltűntek a színről, talán a rengeteg másolat és utánzás miatt váltottak irányt. Megmaradt azonban – amit legalább olyan jól tud – a 60-as, 70-es évek mintáinak aktualizálása. Keveri a színeket és az anyagokat, a zöldet a lilával, a fényes betéteket, a köveket, olyan az egész, mintha egy kaleidoszkópba néznénk.

Diesel Black Gold
A Diesel az egyik legjobb farmermárka lett – ez nem vitás. Mindig van benne egy kis retro és egy nagy adag újítás. Költői is és punk is, elegáns is, meg nyugis is, szélsőséges, de ugyanakkor finom.
Annyira könnyű anyagok, hogy már hálóingeknek tűnnek, s ebből készülnek a nadrágok, ingek, sőt ruhák is. Szuper példa erre a fekete-fehér hosszú darab.
A formák is egymásnak ellentmondóan kerülnek össze. Szűk felsők, bővebb nadrágokkal, és fordítva. A farmernadrágjai tökéletes szabásúak, kényelmesek és stílusosak. Most fekete selyemövek egészítik ki, így adnak egy bizonyos dandys beütést az öregített, koptatott farmereknek. A színek a krém, fekete, szürke palettáján mozognak.

Kapcsolódó cikkek:

Amerikából jöttek 2. »
Anna Sui »
Guerlain »
Armani »
Claríns  »
Givenchy »
Még egy kis tavasz ! »
Kapcsolódó képgalériák:

Anna Sui
Calvin Klein
Carolina Herrera
Custo
Diesel

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés