Amikor a közterek tárgyai ékszerré változnak

Amszterdam utcáinak jellegtelen városi tárgyai ékszerekké változtak. Ez pedig egy belga ékszertervezőnek, Liesbet Bussche-nek köszönhető, akinek mindez a diplomamunkája egyben.

Szerintem ennél jobb projektet el sem lehetne képzelni, látványos és innovatív egyszerre.


A köztereken nehéz elképzelni a divat jelenlétét. Stílusos valóban lehet egy tér, akár a modern építészet által, akár az ültetett nővények elrendezése, fajtája által.  Ezt azonban gyökeresen megváltoztatta a belga designer, ugyanis igazán hatásos, amit véghezvitt.


Ékszerek felnagyított másaival találkozhatunk Amszterdamban. A betongömbből, fekete gyöngyfülbevalót varázsolt. Igazán lenyűgözőek, irigylésre méltó, hogy ilyen kreatív ötlet pattant ki a tervező fejéből.


A járdákat az autóúttól elválasztva sok helyen vasláncokkal teszik. Hazánkban is több helyen láthatunk ilyen láncokat. Ezeket Bussche nyakláncokká alakította át. Többféle medált készített el, melyeket a láncok közepére helyeztek fel pont, mint egy igazi nyakbavalónál.
A figyelmeztető piros-fehér szalagokat nem az esztétikus oldaluk miatt ismerjük, de lehet javítani a dolgon. Ezeket a sajátjával cserélte ki, melyeket gyöngyből fűzött.


 

Pár közlekedési tábla sem úszta meg, óriás biztosítótűvel a hátulján igazi kitűzőnek nézhetnénk. Ezen felül több más hasonló kreatív ötlet is megvalósult, ezek közül zárásként még egyet említenék: több piros-fehér láncnál egy-egy láncszemet nyakláncokról, karkötőkről ismert kapoccsal zártak össze, talán ez az egyetlen olyan, ami nem feltétlen szembetűnő azoknak az embereknek, akik sietve mennek el mellette.

  

Te mit gondolsz, szeretnél hasonló környezetben sétálgatni?

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés