Amikor a nő férfiruhába bújik

Kincsvadászat a fiúd szekrényében

Télen már sokan gyakorolták, milyen érzés is az, ha turkálnak a pasijuk szekrényében és a meglelt ruhadarabokat saját kinézetük szerves részévé teszik. De a munka java most, nyáron jön. A boyfriend divat keményen támad és fittyet hányva megannyi nőcis stílusra, egyre több kollekcióban tűnik fel. Ráadásul már nem csupán egy-egy fiús darabbal egészíti ki a megjelenést, a “total look” is megengedett, vagyis tetőtől-talpig fiúnak álcázhatjuk magunkat, ha úgy tartja kedvünk. Eddig az is feltűnő volt, ha egy-egy kis részletet belecsempésztél öltözködésedbe, egy lapos fűzős férficipőt, egy borsalino kalapot, egy kockás blúzt, hogy csak a legutóbbi irányzatokat említsem.
Alexander Wang, Calvin Klein, Dries Van Notten, Louis Vuitton, Etro vagy Givenchy csak néhány név azon tervezők közül, akik férfiasították idén a női ruhatárat, s ennek ellenére a legszexibb kollekciókat alkották meg. Mert, ha okosan értelmezed ezt a trendet, akkor nem azt jelenti majd számodra, hogy rejtsük véka alá nőiességünket, takarjuk el fizikumunk bizonyos részeit, sőt. Tudjátok ugye, hogy a nő férfiruhában az egyik legizgatóbb jelenség? Mértékkel és meglepetésszerűen alkalmazva, természetesen. Emlékeztek-e a "9 és fél hét"-ben Kim Basingerre, aki egy egyszerű fehér férfiingben táncolta híres jelenetét? És milyen volt Cameron Díaz a "Charlie angyalai"-ban férfi alsónadrágban?
Ez a stílus persze nem új, már régről ismert, például az első világháború utáni években, amikor Franciaországban a “garconne” hódított,. Ez a stílus arra törekedett, hogy a két nem öltözködését közelítse egymáshoz. A nők elkezdtek nadrágban járni, igaz, eleinte csak nyaraláskor és otthon, de ez is hatalmas változást jelentett, hiszen eddig a férfiak kiváltsága volt. Jean Patou, Coco Chanel, Hermes, Schiaparelli alkották ezeket az új modelleket. Megszokott látvánnyá azonban csak a második világháború után váltak a nadrágot viselő nők. Olyan elégedetlen asszonyok követték ezt a divatot, akik unták az akkori női sztereotípiákat. De ezt a stílust kedvelte Greta Garbo, Marlene Dietrich, Catherine Hepburn, Catherine Deneuve, Mia Farrow, vagy Diane Keaton is. Híres dívák, akik fantasztikusan festettek férfiruhában. Az öltözékek sokszor voltak eszközei a társadalmi elégedetlenség kifejezésének. Mondja nekem még valaki, hogy a ruha elhanyagolandó kis semmiség...
Majd egy igen fontos állomás következett, amikor Yves Saint Laurent megalkotta az első női szmokingot. Az első nadrágkosztümöket is neki és Andre Courréges-nek köszönhetjük. Ettől a pillanattól kezdve, a fiúsított női divat menetelése megállíthatatlan. A legnagyobb tervezők folyamatosan használják kollekcióikban ezt a stílust, nem telik el úgy szezon, hogy ne fedezhetnénk fel férfias elemeket a legújabb irányzatokban. A kiegészítőkre is kihat ez a divat. A karórák jónéhány éve túlnőtték már azt a méretet, amit finom nőies darabnak nevezhetünk. Minél vékonyabb egy csukló, annál nagyobb az óra, a kontraszt szexi, mert a férfias részletek pont a nő eleganciájára, törékenységére hívják fel a figyelmet.


Nos, tessék, turkálhatsz tovább fiúd szekrényében, de most már legalább tudatosan keresgélsz. Tudod, hogy nem csupán egy divathóbortról, vagy egy szimpla kis irányzatról van szó. Amikor fiúruhába bújsz, ennél sokkal többet üzensz...Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés