Amikor a ruha még csak a papíron létezik

A legtöbb tervezőnél ez jelenti a kezdést. Lapra skicceli az elképzelését. A divatrajzoknak többféle változata van, és még ezeken belül is több csoportba sorolhatnánk őket. Vannak azok a rajzok, amiket a tervező maga készít, és bemutatja a leendő kollekció darabját. A mintakészítőkhöz általában másfajta rajz kerül, azok alapján készítik el a szabásmintát.

A harmadik csoportba pedig azok tartoznak, amelyek művészi értékekkel rendelkeznek. Ebben az összeállításban leginkább ilyen jellegűekkel találkozhatunk, és megismerhetünk pár divatillusztrátort is.Amelie Hegardt

Stílusát tekintve nagyon különleges. Általában vízfestéket használ, és kihasználja ennek az anyagnak a könnyű felvitelét.Antonio Lopez

12 éves korától folyamatosan divatillusztrálással foglalkozik. Talán a legfoglalkoztatottabb a szakmájában, ugyanis szinte minden nevesebb divatmagazinnál dolgozott. Megismerhette Audrey Hepburnt és Marlene Dietrichet.

Camilla Gray

Brazíliai blogger és szabadúszó illusztrátor. Nagyon sokszor állt már modellt neki Jessica Stam, akit például egy Alexander McQueen tiszteletére készített rajzon jelenített meg a tervező ruhájában.

Cassandra Rhodin

A hölgy nem sokat árul el magáról, így csak a különleges vonásokkal rendelkező alkotásai beszélhetnek helyette.

David Downtown

Grafikusként végzett, majd egy haute couture kollekció megrajzolása után már divatillusztrátorként dolgozott. Olyan nagynevű divatházaknak készített illusztrációkat, mint a Chanel, Dior vagy a Tiffany. De készített portrékat is olyan nőkről, akiket nagyra becsül. Ilyen például Dita von Teese, Paloma Picaso vagy Catherine Deneuve. 
Kelly Smith

Az Ausztráliában született divatrajzos gyönyörű, romantikus stílusban alkot. Portréi szinte életszerűek. Munkájában leginkább tervezők inspirálják, ide tartozik Stella McCartney, Roberto Cavalli vagy éppen John Galliano. Mats Gustafson

Dolgozott a Vogue magazinnál és Andy Warhol Interwiev nevű lapjánál. Készített illusztrációkat a Comme des Garconsnak, Chanelnek és Yohji Yamamotonak.

Steven Broadway

Az amerikai Parsons divatiskola tanára, akiről az egyik diákja azt nyilatkozta, hogy a kezei alatt életre kel a papír. Stina Persson

Szerintem ő az itt felsoroltak közül talán a legérdekesebb. Többféle képen is készít divatrajzokat. Technikái közé sorolható az akril, a vízfesték, a tinta és még sok más módszer. Különböző nagynevű cégeknek és magazinok címlapjaira tervez. Nagyon sok tehetséges divatillusztrátor dolgozik napjainkban, azonban nem lehet mindenkivel külön foglalkozni. Ha van olyan, akit Ti ismertek, akkor írjátok meg kommentben.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés