Angelina Jolie leoperáltatta a melleit

A színésznő a New York Times hasábjain számolt be döntéséről.

„Az orvosaim 87%-ra becsülték a mellrák kialakulásának az esélyét és 50%-ra a petefészekrákét, habár minden egyes nőnél más esettannal kell számolni. A mellrákos megbetegedések csupán egy töredéke vezethető vissza öröklött génmutációra. A BRCA1 gén hibája esetén átlagosan 65%-os rizikóval lehet számolni. Mikor szembesültem az esélyeimmel, a megelőzés vagyis amellett döntöttem, hogy a lehető legkisebbre csökkentem a kialakulás esélyeit. A melleimmel kezdtem, mivel esetemben a mellrák kialakulásának jóval nagyobb az esélye, mint a petefészekrákénak, és a műtét is sokkal bonyolultabb.” - írja.

Édesanyjával

Félelme, döntése nem meglepő, hiszen édesanyja mindössze 56 éves volt, mikor 2007-ben hosszas küzdelem után petefészekrák miatt távozott az élők sorából.

A jelenleg 37 éves Jolie kebleinek az eltávolítása, majd azok műkeblekkel való helyettesítése 3 hónapot vett igénybe, és azt álltja, hogy nem bánta meg, hogy belevágott. Az operációkból már csak néhány halvány heg látszik, ám ami a legfontosabb, 5% alá csökkent nála a mellrák kialakulásának a kockázata.

Jogosan felvetődik a kérdés, hogy mit is szólt mindehhez a családja, és hogy a nőiessége nem csorbult-e. Állítja, hogy gyermekei és párja, Brad Pitt is 100%-osan támogatták, és önmagát is teljesen elfogadja, továbbra is remekül érzi magát a bőrében – NŐként.
Április 4-én, a beavatkozások után


Habár titokban is tarthatta volna, milyen orvosi beavatkozásoknak vetette magát alá, Angelina fontosnak tartotta, hogy nyilvánosságra hozza, mivel szerinte így több nőt ösztönözhet a preventív vizsgálatok elvégzésére, és egyben azt is tudatosíthatja bennük, hogy van lehetőség a kockázatok minimalizálására.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés