Anglia igazi királynői

Nők, akik uralják a szigetország divatvilágát és stílusuk hatalmas befolyással van nem csupán a britek, de az egész világ öltözködésére. Összeállítottuk Nektek azon 10 angol ikon listáját, akik mindezeknek a követelményeknek megfelelnek. Lássuk, kik Anglia valódi divatkirálynői!

Stella McCartney – tervező. A szerény és visszahúzódó kreátor kényelmes és környezetbarát modelljei mellett elsősorban arról vált híressé, hogy századunk hús-vér dolgozó nőinek tervez. Ruhadarabjai a rohanó nagyvárosok dzsungeléhez segítenek alkalmazkodni.

Kate Moss – modell. A főállásban modellként, mellékállásban tervezőként dolgozó Kate, aki legutóbb a szintén londoni székhelyű Topshop számára alkotott nem kifejezetten emlékezetes darabokat, mostanság főleg anyaszerepben tündököl.

   

Alexandra Shulman – főszerkesztő. Méghozzá nem is akármelyik újságé, hanem magáé az angol Vogue-é. Azt hiszem, a rang és az ebből következő presztízs önmagáért beszél. Kevesen szállhatnak vele harcba brit divat terén.

Victoria Beckham – tervező. Az utóbbi időben hivatalosan tervezővé avanzsáló Victoria volt már modell és táncosnő, de legtöbben a Spice Girls valaha volt tagjaként és Nagy-Britannia kedvenc focistája, David Beckham feleségeként ismerik. Lassan minden lehetséges oldalról megközelítette már a trendet.

   

Naomi Campbell – modell. A világhírű manöken vadmacskateste mellett vadmacskaszerű viselkedése miatt került elsősorban az újságok címlapjára. A milliárdos férfiak között válogató Naomi idén töltötte be a negyvenet, karrierje mellett így megjelenése is igencsak irigylésre méltó.

Kate Middleton – leendő királynő. Az utóbbi hetekben az ő nevétől hangos a sajtó, ami nem csoda, hisz jövőre már hivatalosan egy elkövetkező királynőt tisztelhetünk benne. Kate tehát mindig stílusos és elegáns öltözködésével nem csupán az angol divatot, de egyszer majd Anglia trónját szintén uralni fogja.

 

Cheryl Cole – előadóművész. Cheryl az előadások mellett a divat művésze is. A Girls Aloud és az X Factor egykori tagja a britek egyik nagy kedvence, ami egyáltalán nem csoda. Gyönyörű, csinos és tehetséges. Kell ennél több?

Vivienne Westwood – tervező. Az örökifjú rocknagyi aligha sejtette, hogy a Sex Pistols egyik tagjával közösen nyitott üzlete mára divatbirodalommá növi ki magát. Vivienne a szó legszorosabb értelmében az élő példa arra, hogy a punk halhatatlan.

   

Lucy Yeomans – főszerkesztő. A Harper’s Bazaar szerkesztőjének lenni semmivel sem kisebb teljesítmény, mint a Vogue-énak. Sőt! Lucy magazinja egyértelműen az ország divatvilágának másik legjelentősebb befolyásoló ereje.

Emma Watson – színésznő. Hermione Granger a szemünk előtt vált gyönyörű nővé. Bár Emma egyelőre hivatalosan még ,,csupán” színésznő, a modellkedésbe már több alkalommal belekóstolt, és van egy olyan érzésem, nem telik bele sok idő, és hamarosan láthatjuk első ruhakollekcióját.

   

Anglia vezető befolyású hölgyei a 21. századi nő prototípusai: sikeresek a munkájukban, céltudatosak az életükben és mindig tudják, hogy mit akarnak. Ha pedig mindemellett családi életük is rendben van, úgy sokak számára válnak nem csupán divatikonná, de valódi követendő példaképpé.

 

Forrás: www.vogue.com

Címkék: , , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés