Arany vintage és fekete fátyol

Álcázzuk vele azt, akik vagyunk, és hangsúlyozzuk azt, akik lenni szeretnénk. Festett fátyol, amiben egyszerre feltűnünk és elrejtőzünk. Eszköze az ujjhegynyi por, a leheletnyi szín és a cseppnyi máz. Velük a szemnek tekintetet, az arcnak kifejezést, az ajkaknak elevenséget adunk. Ezt a sejtelmes varázslatot úgy hívjuk, smink.

Az ünnepek táján még a szokásosnál is jobban áhítozunk a kitüntető figyelemre. A meghitt pillanatok kereszttüzében valahogy ellenállhatatlan késztetést érzünk arra, hogy a karácsonyfa legfényesebb gömbjének arany csillogását öltsük magunkra. Hogy a feltűnéskeltés és ragyogni vágyás e nemes gesztusa ne fulladjon gagymatag giccsparádéba, ezért a testre kenhető, fújható, ragasztható aranyporoknak minden formáját ajánlatos sürgősen elfelejteni. Létezik ugyanis a fényűzésnek egy sokkal kifinomultabb, elegánsabb, arisztokratikusabb felhangot viselő formája. Ezzel a kifogástalan külsőt közvetítő csillámlással a 2012-es ünnepi sminkkollekciók ruháznak fel minket.

 

   

 

   

 

Az itt bemutatott sminkegyüttesek láthatóan a titokzatosság, csillogás és exkluzivitás együtthatását igyekeztek kihasználni. Mindhárom szettben az arany, mint különlegességet és tehetősséget sugalló fémszín játszik főszerepet. A híres amerikai divattervező, Anna Sui piacra dobott sminkeszközei „Black Veil”, azaz „Fekete fátyol” név alatt futnak. A finomság ezúttal lágyesésű selymek, áttetsző csipkék és buja virágminták formájában jelenik meg.

 

   

 

   

 

A régi idők hangulatát idéző vintage jelleg ugyancsak erőteljes hatással bírt a kollekciók megtervezésére. Ezt bizonyítja, hogy a Burberry Beauty ünnepi készletének a „Vintage Gold” nevet adta, míg az ArtDeco Dita von Teese-zel közös retró kollekciója „Golden Vintage” névre lett keresztelve. A Burberry a nőiség esszenciáját a „Beauty Charm” különleges aprósággal igyekezett elérni.

 

   

 

   

 

A burleszk királynőjeként emlegetett Dita a hollywoodi rivaldafény által inspirálódott tárgyakkal szépíti magát. A cipőből pezsgőivás vérbő hangulatát a vörös árnyalatú rúzsok, szájfények és körömdíszítő lakkok mellett a pajkos toll-legyezők, gigászi műszempillák és a kacér, sóvár pillantásokat vonzó, szexi szépségpöttyök szolgáltatják.

 

   

 

   

 

Aki az ünnepek alkalmával stílusosan, visszafogottan, mégis karakteresen akar kitűnni, az többé nem pingálhatja magát egy olcsó, világító játékbohóc utánzatának. Eljött az ideje, hogy a nemesfémek színkompozícióit nemesek módjára viseljük!

 

   

 

   

 

 

 

 

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Fényes fém az arcokon »

Ünnepi kiegészítők a szépségápolás jegyében »

Betty Boop újra filmvásznon - Csábos pillák a Lancome-tól »

Csillogó kaviár és osztriga paletták karácsonyra! »

Make up, not war! »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés