Arcplasztika – megéri vajon? (x)

Akár szeretnénk, akár nem, a ráncok előbb-utóbb bizony mindenki arcán megjelennek.

Akár szeretnénk, akár nem, a ráncok előbb-utóbb bizony mindenki arcán megjelennek. A kérdés csak az, hogy vajon érdemes-e plasztikai sebészhez fordulni, ha már a kozmetikumok kevésnek bizonyulnak? Egy nemrégiben készült német kutatásban több plasztikai beavatkozáson átesett páciens véleményét kérték ki a témában, a felmérés eredményei választ adnak a kérdésre!


A mai rohanó világnak, a sok stressznek és a kevés pihenésnek köszönhetően, a ráncok megjelenése is már korábbra tehető korábbi századokhoz képest. A ráncok, mint ahogyan a gondok, hamar kiülnek az arcra, s manapság elmondhatjuk, hogy többen akár nagyon fiatalon is, de rendelkeznek már egy-két kisebb vagy nagyobb ránccal.

Az emberek többnyire nem szeretik magukon viszontlátni az öregedés jeleit, jó hír viszont, hogy a fejlett iparnak és orvostudománynak köszönhetően ma már rengeteg módszert alkalmazhatunk a megelőzés és késleltetés céljából. Azt azonban érdemes elfogadni, hogy még a legmodernebb kozmetikai szerek használata sem óv meg attól, hogy arcbőrünk idővel veszítsen a rugalmasságából, s petyhüdtebb, ráncosabb legyen. A plasztikai sebészet mára már többszörösen kinőtte magát, mondhatni szinte bármit meg tudnak valósítani azért, hogy arcunk éveket visszafiatalodjon. Ugyan az arcplasztika nem állítja meg az időt, viszont az életkorhoz képest fiatalabb megjelenést biztosít a páciensek számára. És hogy megéri-e plasztikai sebészhez fordulni? Erről a napokban készült egy felmérés.A német felmérés során az endoszkópos szemöldök- vagy homlokfelvarráson átesett pácienseket vizsgálták. A kutatásban 98 személy vett részt, akik egytől egyig a Müncheni Műszaki Egyetem Rechts der Isar Egyetemi Kórház páciensei voltak. A beavatkozáson 1994 és 2007 közötti időszakban átesett páciensek későbbi véleményéből készült a statisztika, melynek végeredménye a következőképpen alakult: a résztvevők 96 százaléka nő volt, átlagos életkoruk pedig 60 év. A megkérdezett nők 63 százaléka azt nyilatkozta, hogy ő biztosan újra alávetné magát a beavatkozásnak, és másoknak is nyugodt szívvel ajánlja, ezzel szemben csupán 18 százalék mondta azt, hogy inkább nem vállalná újra a plasztikai műtétet.

Mindezek ellenére kiderült, hogy mégsem a homlokfelvarrás a legnépszerűbb arcplasztikai beavatkozás. Az Amerikai Esztétikai Plasztikai Sebészek Szövetség becslése szerint a 2011-es adatok alapján 28.200 szemöldök-, illetve homlokemelést végeztek, szemben a közel 116 ezer arcfelvarrással. A népszerűbb arcplasztika során az arcbőr feszesítése és a felesleges bőr eltávolítása a cél. Erre többféle megoldás létezik, tekintve az életkort, egyéni adottságoka, és a meglévő ráncok mélységét, számát, ezért van az, hogy egyénenként eltér a megvalósításhoz szükséges műtéti eljárás típusa. Az arcplasztikához, a még tökéletesebb eredmény érdekében, esetenként szemhéjplasztika és/vagy nyakplasztika is társul. Azonban a beavatkozás előtt a plasztikai sebész, a konzultáció keretében gondosan megtervezi a műtét menetét.

A német véleménykutatás eredményeit az Archives of Facial Plastic Surgery című plasztikai sebészeti szakfolyóirat szeptemberi kiadásában publikálták.

Arcplasztikai beavatkozásainkról bővebben olvashat az alábbi linken: ARCSZOBRÁSZAT
 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés