Átlátszó tanácsok

A férfiak nagy része valószínűleg egyetért majd a következő kijelentésemmel: a kevesebb néha több. Igaz ez a ruhákra is, pláne akkor, ha olyan anyagokat választunk, amik többet mutatnak az átlagosnál.

Persze egy lenge, átlátszó felső vagy egy többrétegű, kicsit áttetsző szoknya elegáns is tud lenni –ha jól viseljük. Minden nő ruhatárában lapul egy-egy többet mutató darab, de nem mindenki meri felvenni, mert nem tudják, hogy hordják. Akadnak sajnos olyanok is, akik túlzásokba esnek (mint Lily Allen az egyik díjátadó utáni partin), és közönségessé, jobb esetben csak nevetségessé teszik magukat. Pedig az átlátszó darabokkal igen egyszerűen feldobhatjuk ruhatárunkat, csak ismerni kell néhány alapszabályt ahhoz, hogy ne cikik, hanem cukik legyünk bennük.

Először is: egyszerre csak egyet vegyünk fel. Ha a felsőnk többet mutat az átlagosnál, válasszunk hozzá visszafogottabb, egyszerűbb szoknyát vagy nadrágot, lehetőleg ne  túl rövidet, hiszen az átlátszó ruhadarabok önmagukban is kicsit kihívóak. Nem szeretnénk úgy kinézni, mint Carmen Electra, nem igaz?Másodszor: átlátszó darabokat csakis pasztellszínekben, fehérben vagy feketében vásároljunk. Egy tűzvörös, sokat sejtető felső már inkább közönséges, mint szexi, és inkább a hálószobába való, mint az utcára (igaz ez a nyári kánikula időszakára is).Végül: okosan válasszuk meg az alsóneműnket! Nem szép látvány, ha egy gyönyörű, itt-ott sejtető ruhából elővillan a lila melltartó pántja vagy egy többrétegű, áttetsző szoknya alól a mintás mamabugyi. Válasszunk testszínű fehérneműt, esetleg kicsit izgalmassá tehetjük néhány visszafogott virágmintával vagy csipkebetéttel. A középkategóriás boltokban egyre népszerűbb termék a melltartó helyett használható gumis szövetpánt, amelyet épp az ilyen célokra fejlesztettek ki: ha túl bő a felső vagy túl átlátszó, egy ilyennel alatta egyáltalán nem kell szégyenkeznünk, hiszen olyan, mintha egy topot viselnénk.Az áttetsző darabok még mindig örök klasszikusnak számítanak, de ahhoz, hogy valaki jól érezze magát bennük, és ne keltsen közönséges hatást, mindenképp fogadja meg a fent említett tanácsokat! Így divatosak és elegánsak is lehetünk egyszerre, és még a másik nem fantáziáját is felkelthetjük sokat sejtető darabjainkkal...

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés