Audrey Hepburn szerepében Anne Hathaway

„Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy nagyon bájos, ám rémült lány, aki egyedül élt névtelen macskájával.” Ezután a mondat után sokunkban már fel is zendül a Moon River könnyfakasztó dallama, miközben szinte magunk előtt látjuk a Reggeli Tiffanynál és Római vakáció nosztalgikus jeleneteit. Ha pedig nem így lenne, Anne Hathaway megmutatja nekünk a Vogue novemberi számában.

Őzike szemek, karcsú derék, törékeny alkat, szilárd jellem. Kevés igazi klasszikus szépség maradt napjainkban, és ritka az a nő, akinek olyan kisugárzása van, mint Audrey Hepburnnek. Anne Hathaway egyike azoknak a színésznőknek, akit én mindig egy igazi dívának tartottam. Úgy tűnik, mások is megláthatták benne a szívek királynőjét, aki nemcsak gyönyörű, de igazi egyéniség is egyben.

   

Anne Hathaway 1982-ben született Brooklynban. Színészként 1999-ben mutatkozott be a Légy valódi című tv-sorozatban, majd első jelentősebb szerepét a Neveletlen hercegnő című romantikus vígjáték jelentette. Stílusa és megjelenése miatt legtöbbször Audrey Hepburnhöz és Judy Garlandhoz hasonlítják, neki azonban mindig is a hosszú nyakú „hasonmása” volt az etalon.

A Mario Testino által készített fotósorozat után senkinek nem maradhat kétsége afelől, hogy a két sztár egyes beállításokban szinte kísérteties egyezést mutat. Mintha a csillogó Hepburn a kelekótya neveletlen hercegnőben élett volna újjá. „Olyan volt, mint egy valóra vált álom, átélni ezt a csillogást!”-mondta Tim Burton kedvenc fehér királynője.

   

A képek a 60-es évek memoárját jelentik, melyben nem csak Audrey-nak, de a legnagyobb klasszikusoknak is oltárt emelnek. Bár Anne néha bohókás hippi, néha pedig maga az ördög asszisztense Pradában, ez egyszer mindenképpen fenséges királynőként láthattuk viszont. Külsejét Oscar de la Renta és Carolina Herrera tette tökéletessé.

   

A fotók a „Boldogan éltek míg meg nem…” címet kapták, és bár Hepburn élete néha fényűző volt, máskor pedig maga a pokol, egy olyan örökséget hagyott maga után, amit nem felejtünk el egykönnyen a világ egyik legszebb nőjétől. Bizonyítéknak csak ezt a fotósorozatot tudom felmutatni, melyen Anne Hathaway is bebizonyította, hogy kedvencéhez hasonlóan ő sem tűnik el a szürke tömegben.

Forrás: vouge.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés