Az első kollekció a tervezőzseni nélkül

Az egész világot megrázta a tehetséges angol tervező, Alexander McQueen halála. Már a gyász idején is mindenki azon gondolkodott, vajon ki tudná helyettesíteni a divatzsenit. Véleményem szerint McQueen személye pótolhatatlan, de talán az élete folyamán jobbkezének számító Sarah Burton a nyomába léphet.

A hölgy már 16 éve dolgozik folyamatosan a háttérben. Eddig nem sokat hallhattunk róla, pedig 2000-től már a női kollekciók vezető dizájnere. Ő is, mint McQueen a nagynevű Central Saint Martinban végzett mint divattervező.

A Gucci csoport szerette volna átvenni a vállalatot, azonban amikor megtudták, hogy a tehetséges hölgyet választották utódnak, rábólintottak. Sőt biztosították folyamatos támogatásukról. Nemrég fejezte be a 2010/2011-es őszi/téli kollekciót a párizsi divathétre, ami nagy sikert aratott a szakmában.Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez a kollekció fantasztikus folytatása McQueen hagyatékának. Természetesen azt mindenki észreveheti, hogy sokkal visszafogottabb, mint az eddigi kollekciók, de ez is volt a cél.Inkább a hétköznapokra összpontosított a tervezőnő, ettől függetlenül minden egyes darabban benne vannak az elhunyt tervezőre jellemző sziluettek, minták.Nagyon sok ruhánál régebbi anyagot használt, vagy éppen újraértelmezett egy régit. Ilyen például a viktoriánus kort felidéző kabátból készült ingruha. Az egyik estélyit pedig McQueen kedvenc filmje inspirálta.A designerre jellemző anyagkeresztezés ebben a kollekcióban is fellelhető. A hangsúlyt leginkább a csipke és a sifon összeillesztésére tette.Ahogy a legutóbbi kollekciónál, úgy most is megjelentek a középkori ruhákon fellelhető motívumok.Találhatunk összefüggést az Atlantisz inspirálta kollekciójával is, ahol a minták zsongása kápráztatta el a közönséget.Azt már most bátran kijelenthetjük, hogy a vörös szőnyeges megjelenésnél nem egy sztár fog McQueen estélyit viselni. Nem csoda, hisz nagyon nőiesek, de emellett mondhatjuk, hogy extrém szépségek is.Bízom benne, hogy ez után a jó kezdés után sincs megállás, és a további kollekciók is minimum olyan pazarak lesznek, mint ez a mostani. Lee McQueen személye pótolhatatlan, de úgy gondoljuk, hogy ennél jobb kezekbe nem kerülhetett volna a hagyatéka.Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés