Az orosz jégkirálynő visszatér

Lev Tolsztoj Anna Karenina című klasszikusát számos filmadaptáció feldolgozta már, egyik sem volt azonban igazán sikeres. Idén Joe Wright rendező próbálkozása azonban mintha átütő sikert ért volna el. Ez talán Tom Stoppard közreműködésének, talán Keira Knightley játékának köszönhető, annyi viszont biztos, hogy az idei őszi-téli trendekre már most nagy hatást gyakorolt a nálunk csak 2013-ban mozikba kerülő film.

   

Az elegáns orosz stílus annyira népszerűnek bizonyult, hogy a Banana Republic Anna Karenina kollekciója már ebben a hónapban a polcokra került. A tervező Simon Kneen, a márka kreatív igazgatója, a film jelmeztervezőjével, Jacquelin Durrannal dolgozott együtt, az eredmény pedig egy hordható, mégis különleges kollekció.

   

A kollekcióban a szőrme, a csipke és a bársony dominál, ezek mellett pedig a kiegészítők, mint a kesztyű és az ékszerek is nagy szerepet kapnak. Durran személyes kedvence például ez a szürke műszőrme sapka, amely sálként is hordható.

   

A hideg közeledtével érthető a rajongás a kifinomult és elegáns orosz arisztokrata-feleség stílusa iránt. Anna csodás téli kabátai nemcsak a hideg ellen védenek, de pompás megjelenést is biztosítanak viselőjüknek. A titok a részletekben rejlik, az apró minták és a különleges szabás a kulcs, mint ennél a Valentino kabátnál is.

   

Bár az estélyi ruhák nem tartoznak a hétköznapi viselethez, kihagyhatatlan elemei a Karenina trendnek. Persze nem sok alkalom adódik, ahova ilyen csodákat felvehetünk, de ha eljön a megfelelő pillanat, már tudjuk, mit viseljünk. Kulcsszavak a hangsúlyos derék, a selyem, a bársony és a csipke.

   

Végül mindannyiunk számára a legegyszerűbb és legelérhetőbb módja a trendbe való bekapcsolódásnak a kiegészítőkkel való játék. Az ékszerek terén az ezüst és a fekete a nyerő, csillogás pedig minden mennyiségben jöhet!

   

Anna Karenina stílusában dobhatjuk fel öltözékünket egy különleges kalappal vagy kesztyűvel, hidegebb időben pedig elengedhetetlen a műszőrme sapka vagy szőrmesál.

   

Bár a filmet a legtöbb országban még a mozikban sem játsszák, hatása az idei őszi-téli trendekre már most érezhető. Mi imádjuk az elegáns orosz stílust, Anna Karenina eleganciája pedig megkérdőjelezhetetlen, reméljük maga a film is hasonló siker lesz!

Mezey Alexa

 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés