Az utolsó felvonás Alexander McQueentől

Alexander McQueen divatmogulról mi is megemlékeztünk itt az oldalon, miután múlt hét kedden sokkolta a hír a Világot, miszerint a neves tervező öngyilkos lett. Tisztelegjünk most azzal, hogy bemutatjuk Nektek az egyik utolsó kollekcióját, melyet McQ nevű márkájának tervezett, férfiak számára.

 


A képeken látható divatanyag megtervezésében McQueent a punk stílus inspirálta, ezt vegyítette igen jól felismerhető skinhead jellemzőkkel. Maga a punk mozgalom a nyolcvanas években indult világhódító útjára az Egyesül Királyságból. A tervező ezt a lázadást hozza most vissza ezzel, az egyik utolsó kollekciójával.


A kizárólag férfiaknak készült darabok bemutatására egy nagyon kifejező és a kampányhoz remekül passzoló modellt választott, Yuri Pleskunt. A beesett arcú, vékonyka srác tökéletesen hozza a csak látszólag igénytelen és szedett-vedett punkot.


Az alapdarabok a csőszárú vagy répa fazonú bokalengetős nadrágok, hypo foltos anyagok, acélbetétes cipők, nadrágtartó, minták minden mennyiségben és persze szigorúan fehér zokni mindenhez.


 

Ezek a ruhák azok, amiknek nagy valószínűséggel nem kis hazánk lesz a piaca. Nem csak az áruk miatt, hanem mert a magyar férfiak öltözködési kultúrája még nagyon nem itt tart. Hogy ez jó vagy sem, azt ki-ki döntse el maga!


 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés