Back to school!

Az emlékek megszépülnek, tartja a mondás. Ez most is így van, ha figyelembe vesszük, hogy annak ellenére, hogy legtöbbünk utálta a középiskolát, mégis szívesen ölt magára trendi, a gimis éveket idéző ruhákat. A Schoolgirl chic vagy Back to school fashion világszerte hódít, a legékesebb bizonyíték erre a már a divat.hu-n is tárgyalt Gossip Girl című sorozat.

Tagadhatatlan, hogy az irányzat nem ismer korbeli határokat. Végtére is, amint magára ölt egy ilyen darabot az ember lánya, egyből lélekben megfiatalodik. Arról nem is beszélve, hogy mióta világ a világ borzolja a férfiak fantáziáját kedvesük látványa egy skótkockás miniben félig gombolt fehér ünneplőblúzzal. Talán emlékeztek még a botrányaitól mentes, hamvas Spears kisasszonyra, ahogy tökéletes iskolai viseletben riszálja magát első számában.

Ütős lenne most azt mondani, hogy ekkor kezdődött minden, de ez nem igaz. Szerintem minden az iskolai egyenruhák bevezetésénél kezdődött. Japánban mindez igen korán, már a 19. század végén bekövetkezett,  a seifuku néven ismertté vált öltözet kötelezővé tételével. A divat és a fantázia pedig már Ádámot és Évát is megérintette, aminek eredménye a kiűzetés lett a Paradicsomból. Na, most kombinálva ezt az egyenruhákkal máris világos, hogy a rajongás irántuk örökké élni fog. Mondanom sem kell, hogy Japánban, a szubkultúrák Mekkájában rengetegen hódolnak ma a kislányos stílusnak.

Az alapokról. A cipő megfelelő kiválasztása rendkívül fontos. Ne dőljetek be azoknak, akik szerint a szűk nadrág már nem divat. A fiatalok körében egyedül az hódít! A mellény idén is népszerű, viseld bátran! Elengedhetetlen valamilyen trendi hajkiegészítő is, mókás, színes hajgumi, csat vagy masnis hajráf. A hosszúszárú zokni miniszoknya kombinációval egyből a fiúk kedvence is lehetsz.

A táskák között a hátizsáknak már leáldozott, idén a következő alapmodellek számítanak igazán divatosnak a stílus kedvelői körében.  

Végül pedig kockás, minden mennyiségben.

Közeledik a szeptember, kezdd Te is stílusosan a tanévet!

Kapcsolódó cikkek:

Öltözködj merészen, rúgd fel a szabályokat! I. »
Öltözködj merészen, rúgd fel a szabályokat! II. »
Britney, a porondmester »
Britney és a Candie's »
Igéző szempár és frufru »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés