Bazi nagy görög turistabusz – Görögbe fogadva

Sziasztok!Új rovatot tervezünk bevezetni az oldalnál, hogy amikor nem minket néztek, minél jobban töltsétek el az időt. A moziajánló első cikkében egy új vígjátékot mutatunk be, mely Görögországba kalauzol el Titeket!

Egyszer volt, hol nem volt egy munkanélküli történelem tanárnő, aki jobb híján elszegődött idegenvezetőnek a szépséges Akropolisz lábához. Tetszetős kép, nem? A Bazi nagy görög lagzi sztárja megmutatja miért nem az.

Nia Vardalos öt év után visszatért a moziba, hogy újra eljátssza Toulát, ezúttal egy vékonyabb és „anjelinajolie-sabb” kiadásban. Most Georgának hívják és rokonai helyett a turistatársadalmat veszi górcső alá. Persze időközben a vonzerejét, görögül kefijét is igyekszik megtalálni, hogy a film végére a Csubakkából mesebeli herceggé előlépett buszsofőrrel boldogan éljen míg meg nem hal, hisz a Napsütötte Toszkána óta tudjuk: egy amerikai nőnek Európára van szüksége a feloldódáshoz.


Kiszámítható? Igen. Láttuk már? Igen. Jó? Igen! Ugyanis azontúl, hogy egy romantikus vígjátékról van szó – ahol lássuk be nincs túl nagy mozgástér – kapunk egy rendkívül szellemesen megírt, gyönyörűen fényképezett társadalomkritikát. Mert a turista nevezetű állatfaj inkább a tengerpartra megy a mükénei múzeum helyett, az Agamemnon-maszk meg úgyis ott lesz még néhány száz évig. A görög oszlopfőket inkább műanyagból és textilből, mintsem kőből tekinti meg. A sültkrumpli-ketchup párosítást fel nem cserélné egy helyi falatra, hisz a járt utat a járatlanért…


Negatívum lehet, hogy a turistacsapatot alkotó nációk valóban a sztereotípiák non plus ultrái. Az amerikaiak csak piros-fehér-kékben járnak. Az angolok sznobok. Az ausztrálokat nem érteni és folytonosan sört vedelnek. A házgazda görögök pedig mást sem tesznek, mint táncolnak – Zorba után szabadon. És minden buszon akad egy Humor Herold, akit egyébként Richard Dreyfuss remekül alakít.


Donald Petrie ezen emberi gyengeségünkre építve rendezett egy bájos, altesti humort nélkülöző vígjátékot, amely hál istennek inkább sorolható a szintén az ő nevéhez fűződő Beépített szépség és Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? kategóriájába, mint legutóbbi ballépése, a Linday Lohan főszereplésével készül Cserebere szerencse csoportjába. Így napfényes szórakozásra vágyva, nyugodtan megnézhetjük legújabb movieját.

Kapcsolódó cikkek:

Mi kerüljön a bőröndödbe? »
Sikk a la Chanel »
Bayan Loutra, az arab kozmetikumok »
Escada - Fantáziavilág  »
Anja Rubik modell »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés