Big Apple goes fashion

A divathetekről szóló összefoglalóinkat az elsőként, február elején megrendezett New York Fashion Week legjobb darabjaival kezdjük. A következő őszi/téli szezon új kollekcióit felvonultató bemutatósorozat első állomása a New York–i divatéletre jellemző formai és stílusbeli megoldásokat prezentált, illetve – ahogy ez a divathetektől elvárható – kijelölte az új irányvonalakat. A show-k Amerika divatközpontájhoz illő miliőt teremtettek, melyre a “chic street style” hangsúlyos jelenléte, a színek és minták bátor keverése és a nagyvárosi dinamizmus jellemző.


 

A nagy névnek számító márkák, mint a Red Valentino, a Jason Wu, a Diane von Furstenberg, a Zac Posen, a Carolina Herrera, a Rodarte, a Marc Jacobs, az Oscar de la Renta, a Marchesa, a Wera Wang, a Moschino Cheap and Chic, a Vivienne Westwood Red Label és a Tom Ford kijelölték New York ízlését a következő szezonra, mely egyszerre épít a retró és a (többnyire oroszos) népi stílus jegyeire, a szőrmék és a bőrök dominanciájára, keményvonalú military stílussal fűszerez, esős selymekkel lágyít és folytatja a color block trendet.

 

 

 

 

 

 

 

A relatíve kisebbnek számító, illetve fiatal tervezőt maga mögött tudó márkák közül a legátütőbb show-kat a zseniális Prabal Gurung, a Kate Spade New York, a Monique Lhuillier, a Cynthia Rowley, a Pamella Roland, a Threeasfour és a Thom Browne prezentálták. Az összeszedett és különleges koncepción túl az imént említett brandek legfőbb érdeme az, hogy ugyan a “nagyok” által kijelölt stílus tág keretein belül mozognak, mégis képesek friss, újító szellemet csempészni az aktuális kollekciókba.


 

 

 

 

Összességében véve a néhány részletében kifejezetten az amerikai ízlésre specializálódott New York Fashion Week nem okozott csalódást, sőt; az itt bemutatott ruhaköltemények közül egy már az Oscar gálán is debütált – a Marchesa magenta színű selyem kreációja. Vajon melyik eseményen kerül sorra Reem Acra és Oscar de la Renta?
Szabó Lili

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Szőrme, leopárdminta, bőr és vörös rúzs »

Londonban mindent szabad! »

Franciás retró, à la Moschino »

De la Renta tavasza »

Prabal Gurung – a fiatal márka úttörése  »HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés