Bokára fel!

Platformmal vagy anélkül, de magasan mindenek felett

2009 tavaszi nyári cipődivat

Modellek, akik elesnek a cipőik miatt, vita a magas sarkakról, úgy látszik ez a nap a lábbelikről szól. Láttuk már a tavaszi kollekciók nagy részét, ismerjük a tavaszi irányzatokat ruhában, de mi a helyzet a cipőknél?
A bemutatókon elénk tárt cipők szinte kivétel nélkül hordhatatlan magas sarkakat próbálnak letuszkolni a torkunkon. Ettől függetlenül természetesen akadnak szép számmal olyan darabok, amelyek – bár magasak és furcsák – mégis kreatívak és elegánsak, és olyanok is, amelyek – bár magasak és furcsák – inkább nevetségesek. Szóval a hordhatatlanokat is két csoportba lehet sorolni: szépek és borzalmasak. Várom véleményedet! Te melyiket hordanád szívesen?

Fontos jellegzetesség az idei cipődivatban, hogy szinte minden cipő felkúszik a bokára.

Gucci esetében a cipők idén merész színűek, sok pánttal és csattal, amelyek a bokát fogják össze. Olcsóbb verziói is megtalálhatók persze szinte minden divatos üzletben. Azt ajánlom, vigyázzatok, mert irtózatosan vastagítja a lábat. Hosszú szoknyához, szűk nadrághoz persze tökéletes.
Yves Saint Laurent fekete hálós cipőit vagy bokacsizmáit már bemutattuk korábban, fekete és arany változatban is az elegancia megtestesítői.Alexander McQueen különleges bokamelegítőket alkotott.


Louis Vuitton is felkötözte szandáljait a bokára, ráadásul mindenféle lógókkal, díszekkel.
Salvatore Ferragamo kicsit durvább változatban tárja elénk a cipődivatot, de a részletek hasonlóak: díszes sarok, arany szandál, csatok a bokán.

Christian Louboutin – azoknak akik valóban szeretik a magas sarkakat.Aztán itt vannak azok a cipők is, amelyeknek sarkai valódi műalkotások, vagy ha nem, hát legalábbis figyelemfelkeltő ötletek.

Christian Dior valódi remekművet alkotott szinte olyanok a sarkak, mintha szobrok lennének. Apropó: szeretnél szobrokon járni?
Stella McCartney nagy, vastag műanyagsarkakra helyezi a nőket, sok pánttal, amelyek legtöbbször szintén a bokát ékesítik, vagy hálós változatban.
John Galliano mindent bevetett, amikor a talpakat és a sarkakat tervezte, ezek ugyanis egészen elképesztők, a pántok ennek ellenére itt is a bokára tekerednek.
Fendi a platformot is kidíszítette, és lakkból ajánlja a szandálját.


Dolce and Gabbana köveket is rakott a teletalpakra.


Chanel tollakkal díszített cipősarkai legalább nem annyira magasak.
Prada is díszített talpakat és sarkakat mutatott be, iszonyú magasakat, sokszor krokodilbőrből. Ezekben a szandálokban a modellek mintha balettcipőket viseltek volna, „titokzokniszerűen”, nem tudni, beleépítve a cipőbe vagy külön.


Nos, készen állsz, hogy átértelmezd magadban a cipődivatot, és túlmerészkedj eddigi határaidon?
Vagy tiszteletben tartod a mesterek újdonságait, de köszönöd szépen, maradsz a normálisabb lábbeliknél? Mi eléd tárjuk a lehetőségeket, a többi a te döntésed...

Kapcsolódó cikkek:

Még egy kis tavasz ! »
Érdekel, hogy miben fogunk járni, amikor melegszik az idő? »
Címkék: ,
Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés