Boldog születésnapot Chloé!

Gondoltátok volna, hogy a Chloé idén tölti be 60. évfordulóját? A mindig fiatalos márkához valahogy nem illik ez a nagy szám. Ironikus módon azonban felette is eljárt az idő, és ősszel a hatodik X-be lépett. Chloé-n azonban nem fognak az évek.

A nagynevű és múltú divatház tiszteletére szülőhazája, Párizs egy különleges kiállítással készült, ahol az eltelt esztendők legnagyobb szenzációira emlékeztek. A Palais de Tokyoban megrendezésre került eseményen természetesen ott volt a szakma krémje, akik egy kis pezsgőzéssel áldoztak a Chloé oltárán.

   

A hamisítatlan Chloé stílus ikonikus darabjai sokak érdeklődését felkeltette, így a vitrinek és próbababák között csakúgy nyüzsögtek a látogatók. Amerika és Európa sztárjai mellől nem hiányozhatott az alapító, Gaby Aghion és a vezető tervező, Karl Lagerfeld sem.

   

Kreátorok, modellek és hírességek körében kevesen figyeltek az ,,Attitudes” című  retrospektív rendezvény lényegéül szolgáló Chloé alkotásokra. Pedig a tárlat divattörténeti szempontból is lényeges volt. Míg a ,,ketrecbe zárt” ruhák a tervezők, addig az haute couture frizuraköltemények a hajszobrászok keze munkáját dicsérték.

   

Kellemes szólamok közben a közönség megcsodálhatta a különleges megvilágításba helyezett haute couture és pret-a-porter modelleket, az eredeti tervrajzokat és a művészi fényképeket a régmúlt korok trendjétől egészen napjaink divatjáig. Így telt a kiállítás megnyitó, mely egy újabb példa volt arra, miért érdemes Párizsba menni és maradni.

 

Oláh Dóri

 

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés