Briteket a catwalk elé!

Fashion Week sorozatunk második részében a londoni divathét legjobb kreációit vesszük sorra. A New Yorki-i eseménytől fő irányvonalában természetszerűen különböző bemutatókon és kollekciókban a military stílus, az oroszos, valamint aztékra hajazó ethno és a color block trend ugyan jelen volt, de lényegesen alulmaradt a geometrikus formákkal és a domináns fekete-fehér-szürke-arany-ezüst-kék színekkel szemben. A New York-i show-khoz hasonlóan Londonban is nagy szerephez jutottak az oversized, a latex, a bőr, a selyem és a szőr darabok, viszont a brit főváros tervezői láthatóan inkább favorizálják a kötött és az áttetsző, több, mint sokat sejtető anyagok használatát, mint tengerentúli kollégáik.

 

 

A londoni divathéttel kapcsolatban elsőre szembetűnik, hogy inkább a letisztult street style elemeket beemelő, összhatásában az amerikai kreációknál kevésbé kihívó tervezést preferálja. A korábban látott “urban jungle-lel” szemben az angol trend minden részletében megkomponált, tökéletes összképet mutat. A metál és az absztrakt díszítőelemek mellett a brit designerek ugyan beemelik az örök klasszikus retró stílust a kollekciókba, viszont csak addig a pontig, míg az elegáns nagyvárosi nőt jeleníti meg.

 

 

 

A London Fashion Week bemutatóit a mérnöki pontossággal tervezett és átütően kreatív kollekciók minősége alapján érdemes kategorizálni, így kerülnek a legkiválóbbak közé a Burberry Prorsum, a McQ Alexander McQueen, a Bora Aksu, a Fyodor Golan, az Eudon Choi, a Jean-Pierre Braganza, a PPQ, a Sass&Bide, a Sister by Sibling, a John Rocha, a David Koma, az Ashley Isham, a Duro Olowu, az Emilia Wickstead, a Temperley London, a L'Wren Scott, a Topshop Unique, a Marios Schwab, az Erdem, a Kristian Aadnevik, a Giles és a Zeynep Tosun következő szezonra készített darabjai.

 

 

 

 

 

 

Miután a London Fashion Weeknek nincsenek kimondott “vesztesei” –kivéve az értékelhetetlen, minden szofisztikált tervezést nélkülöző Rihanna–River Island kollekciót– a második vonalba tartozó Jena.Theo, Felder Felder, Clements Ribeiro, Orla Kiely, House of Holland, Bally, Mulberry, Mary Katrantzou, Matthew Williamson, Peter Pilotto, Ekaterina Kukhareva, Rohmir, Ziad Ghanem és Aminaka Wilmont design bemutatói is pazar összképet mutattak, egy hajszállal kisebb extázis kíséretében, mint a számunkra élvonalbeli társaik.

 

 

 

 

Nálunk az előzőek alapján eddig a London Fashion Week vezeti a divathetek mezőnyét. Lássuk mi lesz a rangsor a Milano Fashion Week összefoglalása után!





Szabó Lili

 

 

Kapcsolódó cikkek: 

Big Apple goes fashion »

Befutók a kifutó mellett »

Londonban mindent szabad! »

Szőrme, leopárdminta, bőr és vörös rúzs »

Gazdagok és szépek »

 

 

 

 

 


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés